Hlavní navigace

Googlu se nepodařilo vymýtit vertikální video, tak mu alespoň přizpůsobil YouTube

22. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré telefony nám přinesly spoustu hezkého, ale také zlého. Do druhé skupiny jistě patří i videa točená vertikálně (portrétní režim). Ne každý ví, že telefon při natáčení nemusí mít ve stejné poloze, jako když píše esemesku. A tak se YouTube plní videí (například toto), která mají pruhy po obou stranách a uprostřed je tenká nudle.

YouTube už správně zobrazuje vertikální videa YouTube už správně zobrazuje vertikální videa YouTube už správně zobrazuje vertikální videa
YouTube už správně zobrazuje vertikální videa

Google se to snažil vyřešit ve své aplikaci Fotoaparát dostupné pro všechny Androidy 4.4 a novější. Při natáčení vás program upozorní, abyste telefon otočili do horizontální polohy. Jenže ne každý tuhle aplikaci používá a ne každý se pokyny řídí.

 

A tak Google udělal jinou věc. V aktuálním YouTubu s číslem 10.28.x se při přepnutí do celoobrazového režimu vertikální video správně otočí, takže zaplní celý displej. Doteď bylo video s pruhy po stranách stejně jako na počítači, tj. vyplňovalo jen třetinu displeje. Novinka tak způsobí, že lidé budou brát ještě menší ohledy a nudlovitých portrétních videí bude více. Děkujeme.

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?