Hlavní navigace

Goophone i5: vyzkoušeli jsme čínský iPhone 5 s Androidem (preview)

4. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uvedení iPhonu 5 předcházela vtipná zpráva jedné čínské firmy, která podle předem uniklých informací o jablečné novince zkonstruovala vlastní smartphone s názvem Goophone. Kamarád si jej z Číny pořídil a já jej hned vyzkoušel.

Goophone i5 preview
Goophone i5 preview

Tip: Čínská kopie iPhone 5

Na první pohled je Goophone i5 jen těžko rozeznatelný od nového iPhonu, jenže v něm běží Android. Mně se tento kousek dostal nedávno do ruky, takže vám mohu zprostředkovat první dojmy. Operační systém je Android Ice Cream Sandwich 4.0.4 a samozřejmě chybí čeština. Naopak Google Market je zcela standardní. S žádnou ze zkoušených aplikací nebyl problém, je to zkrátka standardní Android.

Goophone i5 preview
Goophone i5 preview

Goophone i5 previewGoophone i5 previewGoophone i5 previewGoophone i5 previewGoophone i5 preview

Hero H2000+ GooPhone i5
procesor MT6577 Dual-Core, PowerVR SGX531 1.5GHz, 512 MB
paměť 2 GB (výrobce udává 4 GB)
rozměry 124 × 61 × 9 mm, 120 g
displej 480 × 854 px, TFT-LCD kapacitní
funkce GPS, AGPS, Bluetooth with EDR & A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n
kamera zadní 8 Mpx, přední 0,3 Mpx

Konstrukce telefonu působí samozřejmě levněji, než iPhone, žádné sklo a hliník, hlavně plasty. Ale mezi běžnými Androidy zapadá. Konektor microUSB svým tvarem trošku připomíná nový Lightning. Home button funguje stejně, tedy vás přenese na hlavní obrazovku.

Pod krytem jsou sloty na dvě SIM a microSD kartu. Baterie má kapacitu 1580 mAh a pod ní je uveden celý název telefonu: Hero H2000+. Nejsem si zcela jistý, zda jde skutečně o jeden produkt s Goophonem. Internety naznačují, že ano, ale u kopií člověk nikdy neví.

Goophone i5 preview
Goophone i5 preview

Uvnitř bije procesor MT6577 na frekvenci 1,2 GHz s 512 MB paměti. Pro data jsou volné pouze 2 GB a případné rozšíření řeší slot na micro SD. Odezva telefonu na ovládání je svižná, ale skutečnému iPhonu či dražšímu Androidu se čtyřjádrem se nevyrovná.

Detail Nastavení dvou SIM karet Úvodní obrazovka
Goophone i5 preview
Goophone i5 preview
Goophone i5 preview
Goophone i5 preview
Goophone i5 preview
Goophone i5 preview

Výhodou jsou dva sloty na SIM karty. V nastavení si můžete zvolit, kterou SIM preferujete zvlášť pro volání, pro sms a pro data. Případně můřete nechat telefon, ať vám nabídne výběr SIM před každou akcí. Jediný problém nastal u handsfree, které tvrdošíjně vytáčí první SIMku. Cena při objednání z Číny vyjde zhruba na 4 000 Kč, tedy méně, než Huawei Ascend G300.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.