Hlavní navigace

Gran Turismo Sport bude… nejlepší simulátor focení?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejlepší simulátor aut pro PlayStation se dočká dalšího dílu. V polovině října vyjde Gran Turismo Sport pro PS4, který přinese přes 150 aut a 28 tratí v 17 různých lokacích. Nabídne lokální split screen multiplayer i špičkovou technickou kvalitu podpořenou rozlišením 4K (jen na PS4 Pro) a HDR, to vše při 60 snímcích za sekundu.

Závodění ovšem nebude jedinou součástí hry. V GTS se objeví nová funkce Scapes sloužící k virtuálnímu focení dvoustopých mazlíků. Tvůrci si na ní dali stejně záležet jako na samotném řízení.

Funkce Scapes v Gran Turismu Sport Funkce Scapes v Gran Turismu Sport

Všechna auta bude možné umístit do stovek pozadí (příroda, města, interiéry). Autům půjde měnit barvy, natočení kol, rychlost (mohou i stát) atd. Grafika přitom bude respektovat přirozená světla a odrazy ve scéně, takže výsledky budou skoro k nerozeznání od skutečných fotek.

Legrace bude i se samotným focením. Nastavit lze zoom, virtuální clonu, dobu závěrky, korekci expozice, typ ostření, přidat lze mřížku pro zlatý řez a fotit lze i panning. Nechybí ani funkce, které se běžně aplikují při vyvolávání RAWů. Po nasnímání bude možné měnit barevnou teplotu, ladit expoziční křivky, upravovat šum, vinětaci atd. To vše půjde ukládat do presetů podobně jako v Lightroomu či jiných editorech.

Funkce Scapes vypadá tak propracovaně, že by vydala i za samostatnou hru.

Byl pro vás článek přínosný?