Hlavní navigace

Grim Fandango Remastered je teď zdarma. Stáhněte si legendární adventuru

13. 12. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Králem adventur v 80. a 90. letech bylo studio LucasArts. Maniac Mansion, Full Throttle, série Indiana Jones, Monkey Island nebo Sam and Max jsou výkladními klenoty žánru. Zřejmě vůbec nejlepší ale byla hra Grim Fandongo, však je s průměrnou známkou 94 % na Metacritic nejlepší adventurou historie. Vy si ji teď můžete zahrát zdarma. GOG až do čtvrtka 14. prosince v 15:00 rozdává Grim Fandango Remastered.

Jde o reedici z roku 2015, která má nově nahranou hudbu, postavy nakreslené ve vysokém rozlišení (pozadí a předměty jsou původní), dynamické nasvícení scény a upravené ovládání pomocí myši. O remaster se postaral sám autor původní hry Tim Schafer, který už ale nebyl u LucasArt/Disneyho, ale odkoupil s pomocí Sony práva a upravil hru ve vlastním studiu Double Fine. Remaster vyšel pro všechny moderní platformy včetně mobilních, na GOGu je ke stažení verze pro Windows, OS X a Linux.

Grim Fandango odpovídá na otázku, co se s vámi stane, až zemřete. Ve hře se chopíte Mannyho Calavery, úředníka z ministerstva smrti. Jeho úkolem je provázet duše do země věčného odpočinku. Světci se tam dostanou spěšným vlakem za 4 minuty, hříšníci se musí 4 roky vláčet pěšky. Manny ale objeví, že někde tam nahoře není něco v pořádku a zkorumpovaní byrokraté se nechají uplácet bohatými hříšníky. Ve hře, která kombinuje prvky noir filmů, mexickou mytologii a absurdní humor, se pokusíte přijít věcem na kloub.

GOG mimochodem rozjel i velký výprodej her. Více než 900 titulů bude mít ve slevě až 90 %, nabídky se každý den mění. Pokud utratíte alespoň 12,69 eura, dostanete ještě hru Hard West (taktická strategie podobná Commandosu). V akci je například Zaklínač III: GOTY za 20 eur nebo česká Mafia za 7 eur. Za 2,59 eura si pak můžete koupit náhodné hry v cenách od 5 do 40 eur. Vždy kupujete zajíce v pytli.

Byl pro vás článek přínosný?