Hlavní navigace

GT 630 a GT 640 Zone edition – pasivně chlazené GeForce v podání Zotacu

18. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zotac uvádí na trh dvě nové grafické karty ze série Zone edition, které jsou určené především pro majitele HTPC. Jedná se o karty Geforce GT 630 a GT 640.

Prvně jmenovaný model – Zotac Geforce GT 630 – je založen na starším jádře GF108 a jedná se v podstatě o přeznačený model Geforce GT 440. Jádro tiká na frekvenci 750 MHz a obsahuje 96 stream procesorů na frekvenci 1500 MHz. Karta má k dispozici 1 GB DDR3 paměti na frekvenci 1333 MHz. Frekvence jsou proti referenčním modelům o něco málo snížené, aby bylo snazší kartu uchladit.

  

Chlazení jádra karty obstarává rozměrný pasiv, který není chlazen žádným dodatečným ventilátorem (výrobce spoléhá na dostatečný proud vzduchu uvnitř počítačové skříně). Vzhledem k použitému jádru si myslím, že tento způsob chlazení bude dostatečný.

Jako grafické výstupy je použita dvojice DVI a jeden konektor mini-HDMI.

Druhým představeným modelem je Zotac Geforce GT 640, který je založen už na novém jádře GK107. Jeho frekvence je stanovena na 900 MHz a pracuje v něm celkem 384 shader procesorů. Paměť DDR3 o kapacitě 2 GB tiká na 1782 MHz.

 

I tato karta je chlazena pasivně. Naštěstí zde výrobce osadil přeci jen lepší chladič než u modelu GT 630. Odvod tepla ze základny chladiče do jeho žeber zajišťují tři heatpipe. Kvůli rozměrům pasivu si budete muset pro kartu vyhradit dva sloty.

  

Grafické výstupy jsou stejné jako u předchozího modelu – dvojice DVI a jeden konektor mini-HDMI.

Ceny karet bohužel zatím výrobce neuvedl, zřejmě budou o něco vyšší než u referenčních modelů z důvodu použití lepších chladičů. Karty budou vyhledávané hlavně majiteli HTPC, kteří chtějí nechat GPU akcelerovat HD video, případně si i zahrát nějaké nenáročné hry.

Zdroj: Zotac

Byl pro vás článek přínosný?