Hlavní navigace

Páčidlo připravit. Na Xbox One přichází Gordon Freeman

19. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ne, Half-Life 3 bohužel není o moc blíž vydání než před deseti lety. Hráči ale budou moci oprášit alespoň poslední štace Gordona Freemana. Microsoft totiž oznámil, že v rámci zpětné kompatibility se dostanou populární hry z Xboxu 360 na Xbox One, navíc s vylepšeními pro Xbox One X. Čekat tak můžete kvalitnější obraz díky rozlišení 4K a vyhlazování hran.

Na Xboxu One si nově můžete zahrát celý Orange Box (Half-Life 2 a obě epizody, Portal a Team Fortress 2), Portal: Still Alive, Left 4 Dead 1 a 2. Portal 2 už vyšel před dvěma lety. Před nedávnem do katalogu přibyly i všechny tři díly Crysis. Kompletní seznam her najdete na majornelson.com.

Microsoft již podporuje přes 500 her z Xboxu 360 (z toho 21 s vylepšeními pro One X) a 32 her z prvního Xboxu. O staré hry je pořád zájem. Larry Hryb alias Major Nelson, šéf Xboxu Live, tvrdí, že hráči už díky zpětné kompatibilitě strávili ve starých hrách přes miliardu hodin (114 000 let).

TIP: Microsoft už pracuje na novém Xboxu a připravuje i streamování her

Staré hry mohou hrát majitelé původních disků zdarma. Kdo je nemá, může si rovnou koupit digitální kopie v obchodu Xbox Games. Některé starší hry dostávají zdarma zlatí členové Xbox Live. Řada titulů je pak dostupná skrz předplatné Xbox Game Pass.

Byl pro vás článek přínosný?