Hlavní navigace

Hra Half-Life: Alyx je teď zadarmo k VR brýlím Valve Index a HTC Vive Cosmos Elite

24. 3. 2020

Sdílet

Po nějaké době tu zase máme příjemnou zprávu, že nějaká hra je zadarmo při nákupu – tentokrát ale ne grafické karty, na což jsme zvyklí, ale při nákupu brýlí pro virtuální realitu. Firma Valve totiž rozdává horkou novinku, od základu pro VR napsanou hru Half-Life: Alyx k vybraným VR brýlím s technologií Steam VR. Pokud tedy chcete tento nový příspěvek do série Half-Life vyzkoušet a patřičnou helmu k tomu ještě nemáte, máte možnost něco ušetřit.

Half-Life: Alyx je teď zadarmo k mání při nákupu VR brýlí Valve Index, a to jak samotných, tak i v kombinaci s ovladači či v kompletní sadě (Valve Index VR Kit), v níž jsou i dvě základní stanice pro sledování pohybu. A pozor, hra bude zadarmo i k nákupu jenom samotných ručních ovladačů Valve Index Controller, které samostatně stojí na Steamu 299 € (zhruba 8300 Kč), při nákupu spolu s brýlemi je na ně nějaká sleva.

VR headset Valve Index 05 VR headset Valve Index

Podle informací v obchodu Steam jinak nárok nemají jen novopečení vlastníci nakupující během této akce, ale i všichni, kdo Valve Index nebo ovladače pořídili před jejím začátkem.

Tip: Valve po letech čekání představilo novou hru Half-Life: Alyx

Akce kromě brýlí přímo od Valve ale je rozšířená i na brýle HTC Vive Cosmos Elite (pro základní verzi Vive Cosmos zřejmě ne). HTC s Valve spolupracuje na technologii SteamVR a původní HTC Vive bylo její vlajková loď, než Valve vytvořilo vlastní headset. Takže spolupráce na této akci možná vyplývá z toho.

Half Life Alyx k HTC Vive Cosmos Elite Half-Life:Alyx k HTC Vive Cosmos Elite

Tato akční nabídka by měla platit celosvětově. U brýlí HTC Vive Cosmos Elite má skončit 30. 6. tohoto roku, u bundlu s brýlemi Valve Index není konec akce uveden, je možné, že vydrží déle. Zatím není jasné, zda bude hra zdarma přihozena i vždy, pokud brýle koupíte třeba i u tuzemských přeprodejců. Ale aspoň Alza.cz má Alyx jako bonus uvedenou u HTC Vive Cosmos Elite, byť ne u Valve Index. Tam to ovšem bude možná tím, že je ještě reálně neprodává.

Bude Alyx „killer app“ VR brýlí?

Half-Life Alyx se zdá se setkala s dobrým přijetím a zájmem. Už se objevují i úvahy, že možná díky tomu dokonce jednou bude považována za jak se říká zabijáckou aplikaci (hru), která přitáhne k virtuální realitě masově uživatele. A rozproudí tento ekosystém, takže se na VR herní studia zaměří a rozjede se tím efekt sněhové koule a z brýlového 3D hraní se stane signifikantní platforma, jakou zatím moc nebylo.

Zdroj: AnandTech

half life alyx 05 Half-Life: Alyx

Screenshoty Half-Life: Alyx (fotogalerie

Byl pro vás článek přínosný?