Hlavní navigace

Halo 3 poprvé vyšlo na PC. Dobojujte bitvu až ve 4K

15. 7. 2020

Sdílet

Deštivé a pošmourné dny vyloženě přejí vydání Halo 3, jež se tímto poprvé objevilo na osobní počítačích. V půlce května dorazil druhý díl vesmírné ságy s Master Chiefem, jenže to nebylo poprvé. V roce 2007 se šlo o exkluzivní titul pro Windows Vista. Hráči a hráčky pak čekali na zakončení trilogie, jenže se nedočkali.

Halo 3 bylo původně vydáno na podzim 2007 pro Xbox 360, kde také zůstalo. Oprášené a částečně vylepšené před šesti roky doputovalo na Xbox One a v této podobě si teď odbývá premiéru na osobních počítačích. Kdo hrál druhý díl, ví, že příběhová kampaň byla nehezky useknuta. Kam se hrabou běžné více či méně otevřené konce.

K tématu: Na PC dorazilo Halo 2: Anniversary

Čekání na Halo 3 se vyplatilo – stejně jako u předchozího dílu platí, že se hře dostalo zasloužené péče. Grafika byla vylepšena, aby v rozlišení 4K vypadala důstojně a běžela v 60 snímcích za sekundu. Podporu klávesnice a myši díky detailnímu nastavení lze označit za vzorovou. Halo 3 je posledním zářezem původního tvůrčího týmu Bungie, v němž jste na sebe nasunuli brnění Master Chiefa (a na bedrech táhli těžký náklad v podobě záchrany lidské rasy). Podle prvních dojmů studio 343 Industries neudělalo Bungie ostudu, právě naopak.

S tímto dílem se vrací rovněž vylepšené režimy Forge a Theater, vývojový tým také zavádí nový systém progrese v multiplayeru, jenž se vztahuje ke všem částem kolekce. Halo 3 koupíte buď samostatně za 10 eur, nebo investujete 40 eur do celé kolekce. Pokud plánujete hrát všechny hry, cenově se vám The Master Chief Collection vyplatí. Buď zajděte do Microsoft Storu, nebo na Steam. Halo 3 je rovněž součástí Xbox Game Passu.

Zdroj: Xbox Wire

Byl pro vás článek přínosný?