Hlavní navigace

Hangouts 4.0 pro Android: Rychlejší, stabilnější a s klientem pro Android Wear

11. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google právě vydal velkou aktualizaci pro svého pisálka Hangouts, kterého představil před několika lety jako náhradu za technologicky zaostávajícím Google Talk. Od té doby se na něj valí kritiky ze všech stran a Google se jej snaží zachránit každou další aktualizací. Ta poslední vypadá velmi nadějně.

Verze 4.0 je už více než měsíc dostupná na jablečné platformě a včera večer se konečně dostala i na Android. Přináší celou řadu novinek, které poznáte už na první pohled. Androidí klient dostal více prvků Material Designu, podle Googlu by měl být o poznání rychlejší a údajně také lépe pracovat s baterií. Zrovna u zprávaře mi ale přijdou sliby o zlepšené práci s baterií trochu nezvyklé.

Hangouts 4.0 pro Android | Zdroj: Google

Po funkční stránce přibyla podpora pro skupinové MMS zprávy a pamětníky Google Talku zase potěší návrat vlastního statusu. Hlavní novinky se ale schovaly do útrob kódu a verze 4.0 má být znatelně stabilnější a rychlejší. Během krátkého používání jsem ale žádný dramatický rozdíl nepoznal.

Mnohem důležitější je aktualizace pro majitele chytrých hodinek s Android Wear. Verze 4.0 přináší samostatnou aplikaci pro Android Wear a můžete tak jednoduše procházet konverzační vlákna. Dostanete se tak ke zprávám i ve chvíli, kdy si ji omylem smažete z notifikační lišty. Stále však schází možnost otevřít z hodinek úplně novou konverzaci.

Hangouts 4.0 pro Android

Aktualizace se od včerejšího večera postupně dostává ke všem uživatelům pomocí Obchodu Play. Jestli se vám ale nechce čekat, můžete sáhnout po instalačním APK balíčku a Hangouts si aktualizovat ručně. 

Zdroj: Google Official Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku