Hlavní navigace

HBO Max dorazí za půl roku. Nový konkurent Netflixu láká na spin-off Hry o trůny

31. 10. 2019

Sdílet

Před rokem došlo k jednomu z největších akvizic v showbyznysu. Největší americký operátor AT&T koupil za 85 miliard dolarů mediálního obra Time Warner, pod kterého spadá řada filmových a televizních studií nebo komiksové vydavatelství DC (Superman, Batman, Wonder Woman…). Letos o prázdninách tatáž firma oznámila, že vytvoří vlastní streamovací platformu, která bude soupeřit s Netflixem, Amazonem Prime Video, Disney+, Apple TV+ a dalšími.

Už víme, že se bude jmenovat HBO Max. A teď už také víme, kdy, kde a za kolik odstartuje a co všechno nabídne. HBO Max se internetu otevře v květnu 2020. Služba bude nejprve dostupná v USA a to za 15 dolarů (350 Kč) na měsíc. Hned při spuštění nabídne 10 000 hodin obsahu.

AT&T věří, že do konce roku 2025 získá globálně 75 až 90 milionů předplatitelů, více než polovina jich prý bude ve Spojených státech. Do Evropy a Latinské Ameriky chce vtrhnout prioritně tam, kde již funguje televize HBO a s tím spojené internetové služby jako HBO Go nebo HBO OD (které časem nahradí). To znamená, že Češi by na spuštění nemuseli dlouho čekat, protože zde má HBO prvotřídní servis.

TIP: HBO Go zdražilo o čtvrtinu. Nově stojí 159 Kč na měsíc

Nová Hra o trůny

HBO Max plně zužitkuje více než stoletý archiv Warner Bros, New Line Cinema, DC a televizí CNN, TNT, TBS a samozřejmě také HBO. Kromě toho ale nabídne i nový exkluzivní obsah a nakoupí licence na filmy a seriály třetích stran. Získá například práva na Rickyho & Mortyho nebo South Park, za která podle Variety zaplatí přes půl miliardy dolarů. Tahákem budou také Přátelé, Hra o trůny, Doctor Who, The Fresh Prince nebo staré animované seriály Looney Tunes a Hannah Barbara. Natočit chce i nové, takže se Bugs Bunny nebo Tom a Jerry dočkají dalších dobrodružství.

Jen v příštím roce HBO Max získá na produkci nového obsahu až dvě miliardy dolarů. Za to vznikne i několik hraných seriálů. Půjde zejména o komiksy univerza DC, stand up show Conana O'Briena, nové sci-fi Ridleyho Scotta či desetidílnou fantasy sérii House of the Dragon, která má předcházet Hře o trůny. Na oficiálním webu je již seznam filmů a seriálů, které HBO Max nabídne v prvním roce.

Zdroj: AT&T

Byl pro vás článek přínosný?