Hlavní navigace

Takhle by mohla vypadat nejvýkonnější konzole. Mad Box na prvních obrázcích

24. 1. 2019

Sdílet

Mad Box je jedno z největších překvapení roku. Herní studio Slightly Mad stojící za řadou výborných závodních her chystá vlastní herní konzoli, která by konkurovala PlayStationu 5 i další generaci Xboxu. Začátkem měsíce to potvrdil Ian Bell, zakladatel a šéf společnosti s tím, že Mad Box přijde do tří let, nabídne výkon pro hraní v 4K při 60 snímcích za sekundu a vyrovná se velmi rychlým PC roku 2021.

Jeho tvrzení zatím bereme s rezervou. Adeptů na rozbití trojbloku Sony, Microsoft a Nintendo již bylo několik, ale nikdo neuspěl. O Steam Machines nebyl zájem, přestože za nimi stojí firma, která změnila hraní na PC. Znovuoživené Atari VCS zatím připomíná spíš podvodnou kampaň. Jestli se konzole mají něčeho bát, tak to budou mobily.

Mad Box ale nebudeme dopředu odepisovat, každá konkurence bude dobrá. Ian Bell v těchto dnech na svém Twitteru zveřejnil i několik prvotních konceptů, jak by konzole mohla vypadat. Tři různé varianty se víc lišit nemohou. Jedna má na těle samé kudrlinky a světýlka. Druhá vypadá jako seříznutá kostka, kterou půjde roztáhnout jako akordeon.

Soupeře nejvíce připomíná třetí koncept. Čelo odkazuje na křídla formulí a supersportů, což vzhledem k zaměření firmy dává smysl. Podobně je designován i ovladač. Jak čelo konzole, tak i gamepad by mohly obsahovat displej. Na konzoli zobrazí tlačítka, právě přehrávanou hru, hudbu či film. Na gamepadu pak virtuální klávesnici nebo ovládací prvky her. Spekuluje se, že displej by se mohl objevit na páté generaci DualShocku.

Byl pro vás článek přínosný?