Hlavní navigace

Razer Viper Ultimate je prý nejrychlejší myš na světě

24. 10. 2019

Sdílet

Je trochu legrační, když myš pojmenujete jako „nekompromisní zmiji“, když si tento had dává hlodavce ke svačině. U Razeru ale tato symbolika možná má nějaký hlubší smysl, neboť představil herní myš Viper Ultimate, která má ty ostatní pokořit v několika ohledech.

Viper Ultimate je bezdrátová, což je u esportovců kvůli delším latencím spíš hendikep. Razer ale tvrdí, že má nejrychlejší bezdrát na světě, reakce mají být o 25 % kratší než u dosavadních rekordmanů. Jeho HyperSpeed pracuje s 2,4GHz rádiem a technologií pro dynamické přepínání kanálů, která má vždy vybrat ten nejméně zarušený signál (stejné pásmo sdílí i Wi-Fi, Bluetooth nebo mikrovlnky, takže je v něm pořád nabito).

TIP: Razer Viper mají opticky spínaná tlačítka

Razer také vyrobil dosud nejpřesnější optický senzor. Nazývá jej Focus+, používá nativní rozlišení 20 000 dpi a poradí si s rychlostí pohybu až 650 ips. Má automatickou kalibraci ostření, která se přizpůsobuje povrchu podložky, a dovoluje nastavit odlišné detekční vzdálenosti při zvednutí/položení myši.

Myš má osm programovatelných tlačítek, ukládat lze až pět různých profilů. Dvě hlavní tlačítka využívají spínače s optickými čidly, u kterých Razer slibuje další zkrácení reakční doby a garantuje odolnost pro až 70 milionů kliknutí. Protože jde o Razer, nechybí ani RGB podsvícení. Viper Ultimate se dobíjí v položením do dodávaného doku nebo připojením USB kabelu a výrobce slibuje až 70hodinovou výdrž s vypnutým podsvícením. Tedy 10 hodin hraní každý den. Myš je také nezvykle lehká (jen 84 gramů), což ale nemusí být pozitivum.

TIP: Hry ucítíme po celém těle. Razer vymyslel nové řešení

Razer Viper Ultimate se bude prodávat za 170 eur (myš i s dokem), případně 140 eur (jen myš a kabel). V Česku to bude dělat okolo 4400 Kč, resp. 3600 Kč.

Zdroj: Razer

Byl pro vás článek přínosný?