Hlavní navigace

Herní nadšenci zpozorněte – Cougar uvádí odvážnou skříň Challenger

2. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německý výrobce počítačových skříní a zdrojů Cougar uvádí na trh novinku pro počítačové hráče. Jedná se o novou počítačovou skříň s názvem Challenger.

Cougar ChallengerHlavním lákadlem této novinky je jednoznačně její design. Skříň je dostupná ve třech variantách, které se navzájem liší pouze barvou lemování předního panelu. Spouštěcí tlačítko na horní hraně předního panelu je skryto pod plastovým víčkem. Inspirace v odpalovacím tlačítku ze stíhaček je zřejmá na první pohled. Nahoře najdete i dva konektory USB 3.0 a zdířky pro audio. Poněkud netradiční umístění má hot-swap pozice pro pevné disky, která se nachází hned za zmíněnými konektory.

Interiér skříně ničím zvláštním nezaujme. Pro pevné disky jsou připraveny dva koše, s celkovou kapacitou sedmi 3,5" pozic. Pro optické mechaniky jsou k dispozici tři pozice. Podporované jsou desky až do formátu ATX.

 

To, že je skříň určena především pro počítačové hráče, poznáme nejen podle odvážného designu, ale také podle velkého prostoru pro grafické karty. Standardně lze osadit grafické karty délky 300 mm. Posunutím vrchního koše pro pevné disky můžete získat navíc 30 mm prostoru. Když koš vyjmete, prostor pro grafické karty se rozšíří až na 410 mm.

Cougar Challenger Cougar Challenger Cougar Challenger Cougar Challenger

Chlazení komponent uvnitř skříně zajišťují dva dodávané ventilátory. První 20cm model je osazen před koši pro pevné disky a nasává studený vzduch skrz perforovaný přední panel. Druhý 12m ventilátor je osazen v zadní pozici. Tento ventilátor naopak odsává ohřátý vzduch ven ze skříně. Další ventilátory je možné osadit na strop, do spodku a do prosklené bočnice.

Výrobky od firmy Cougar nejsou v ČR moc rozšířené, ale přesto je několik prodejců nabízí. Cena této nové počítačové skříně Challenger bohužel zatím není známa.

Zdroj: Techpowerup, PCinpact

Byl pro vás článek přínosný?