Hlavní navigace

Herní notebook od Cyberpower přichází s GTX 860M a za přívětivou cenu

29. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Geforce GTX 860M se po příchodu GTX 970M a GTX 980M poměrně rychle zapomnělo. Mějte ale před odpisem této mobilní grafické karty na paměti, že se stále jedná o člena rodiny, kterou nazýváme Maxwell. Jistě, GTX 860M sice byla uvedena ve dvou variantách (Maxwell a Kepler), ale když vezmeme v potaz architekturu a z ní plynoucí specifikace a spotřebu, tak se díváme spíše na kartu z deváté než osmé řady.

Fangbook III HX6 od Cyberpower bude na výkon této karty od Nvidie hodně spoléhat, chce-li obhájit označení „herní notebook". Varianta GTX 860M se 4 GB GDDR5 by měla na 15,6" Full HD obrazovce poskytnout víc než dostatečný herní zážitek. Své si k výkonu pochopitelně řekne i procesor, kterým bude v základní konfiguraci Intel Core i7-4700MQ (2,4 GHz, turbo 3,4 GHz). Nutno však podotknout, že v rámci speciální halloweenské akce mají případní zájemci možnost bezplatného upgradu procesoru na Intel Core i7-4810MQ (2,8 GHz, turbo 3,8 GHz).

Zde ale možnosti úprav hardwaru nekončí. Na stránkách Cyberpower je k dispozici rozhraní, kde si každý může svůj nový Fangbook III nakonfigurovat přesně podle svých představ. 8 GB RAM DDR3 lze rozšířit na 16 GB buď od značky Corsair nebo G.Skill. Nesnadný bude i výběr HDD a především SSD, kde lze vybírat hned ze tři značek (Adata, Samsung a Intel) a kapacit od 64 GB až po 1 TB.

Z hlediska designu si tento notebook s kancelářským modelem splete jen málokdo. Divoké červené podsvícení je v dnešní době více než charakteristické pro většinu přenosných herních přístrojů. Jen málokterý z nich se ale při spánku může pochlubit přepnutím do „dýchacího režimu" (které známe z podsvícených myší nebo klávesnic). V rámci dosažení lepší ergonomie a hlavně efektivnějšího chlazení byl notebook opatřen mechanismem, který ho po otevření víka jemně nadzvedne. Tím vznikne prostor pro přívod vzduchu. Majitel tak nebude muset investovat do případných podložek.

Potenciál k vylepšení je sice lákavý, ale většinu zájemců bude ze všeho nejvíce zajímat cena základního modelu. Ta činí 1095 USD (tedy přibližně 22 000 Kč). Po úpravách se lze ale velmi snadno dostat až za 3500 USD. I bez dodatečných zásahů do výbavy se notebook pyšní kvalitním ozvučením (Supreme HD Audio) a stereo reproduktory. Tři USB 3.0 a dva USB 2.0 porty spolu s čtečkou karet, HDMI portem nebo 2MPx webkamerou taktéž neuberou na půvabu.

Zdroj: Notebookcheck, Tom's Hardware, Cyberpower

Byl pro vás článek přínosný?