Hlavní navigace

Historie 3D grafik – 1998

13. 1. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Digit-Life.com vychází skvělý seriál o historii grafických karet. Není sice tak fantasticky čtivý jako legendární (a do češtiny mnohokrát, často i bez odkazu na zdroj, přeložený) článek 7 Years of Graphics od Thomase Monka z Accelenation.com, ale zase obsahuje přehlednou tabulku s dostupnými specifikacemi tehdejších modelů grafik jako 3Dfx Voodoo, Voodoo2, Nvidia Riva 128, Riva TNT, 3Dlabs Permedia, S3 Savage, ATI Rage Fury, Rage Magnum a dalších a dalších.

Po Novém roce vyšel na Digit-life už druhý díl, zabývající se rokem 1998. Tedy rokem druhého Voodoo, rokem Rivy TNT nebo rokem hry Unreal. Jak chcete, pro někoho to byl možná rok zajímavého S3 Savage s vynikající a všemi dále používanou kompresí textur, ale tragickými ovladači, pro majitele highend CRT monitorů pak rok, kdy si zřejmě naposledy koupili nějakou kartu Number Nine.

3Dfx Voodoo 2: herní vládce roku 1998

Pokud jste zmeškali první díl, ve kterém si kromě pro Nvidii málem tragické NV1, vzali redaktoři do hledáčku i první Voodoo, Rendition Verite, ATI Rage II a další, můžete vše napravit přečtením na tomto odkazu.

Diamond Edge 3D postavený na NV1. Grafika i se zvukovkou a hlavně s DirectX nekompatibilní 3D systém a málem smrt Nvidie

Zdroj: Digit-Life

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku