Hlavní navigace

Historie prohlížení v Chromu se integruje s Google Web History

16. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cloud je nanejvýš aktuální téma. Naposledy se obři Google a Microsoft začali trumfovat tím, kdo nabídne lepší synchronizované úložiště. Prozatím se asi shodneme na tom, že ani jedno z nabízených řešení nepředčí to, co nabízí zažitá konkurence. Windows 8 mají ukládat (a samozřejmě synchronizovat, ale přijde mi už zbytečné to neustále to zmiňovat) do cloudu spoustu věcí, především systémová nastavení. V cloudu jinak máme dávno uložené e-maily a chaty. Již nějakou dobu se s tímto kouzelným pojmem vytahují internetové prohlížeče. Až na Internet Explorer, který teprve hodlá nedostatek napravit, všechny hlavní browsery nabízí ukládání záložek, hesel, historie nebo i doplňků na vzdálené servery.

Vestavěné zálohovací a synchronizační služby dnes patří k základní výbavě prohlížeče. Troufám si tvrdit, že nejdále zašel Google, jeho Chrome už snad umí synchronizovat každičkou součást, kterou v prohlížeči najdete. Přesto se ještě dočkáme jisté úpravy. Jistě, historii prohlížení tento prohlížeč zálohuje. Aby to ale nebylo tak jednoduché, namísto obyčejné zálohy integruje historii prohlížení do služby Google Web History. Na tomto webu tedy budete mít z libovolného počítače o tom, kde všude jste brouzdali. Namísto obyčejného zálohování tedy bude Google data využívat v rámci této služby. (Jestli jsem to ovšem správně pochopil, zrovna mnoho detailů k dipozici není.)

 

Těžko říct, jestli bychom se měli něčeho obávat. Kooperace mezi Chromem a Google Web History se nicméně objevila teprve včera a v Chromiu. Než si novinku užijeme ve finální podobě, nějaký ten pátek ještě uběhne.

Zdroj: Chrome Story

Byl pro vás článek přínosný?