Hlavní navigace

Hitachi: obnova dodávek HDD nejdříve za rok

18. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O záplavách v Thajsku jsme vás informovali již mnohokrát, tentokrát není hlavním aktérem Western Digital či Seagate. Tak trochu upozaděné Hitachi totiž vydalo zprávu, ve které odhaduje napravení trhu s pevnými disky nejdříve do roka. Samozřejmě tím myslí nápravu v podobě samotných dodávek, o návratu starých cen se nyní spekuluje.

Krom přírodní katastrofy je problémem rostoucí síla amerického dolaru, jenž nepříznivě pro nás ovlivňuje cenu elektroniky obecně. Dá se také očekávat snaha výrobců o „zahojení se“ na zákaznících, v důsledku jsou staré ceny pevných disků opravdovou hudbou minulosti, která se jen tak opakovat nebude. Ceny HDD po ohlášení problémů se zatopenými továrnami poskočily minimálně o 50 %, v některých případech až o astronomických 200 %.

Na druhou stranu si Hitachi alespoň zachovalo standardní doby záručních lhůt, konkurence v podobě Seagate a WD před časem výrazně osekala záruky (často na pouhý jeden rok). Zatímco situace s pevnými disky nevypadá do budoucna moc slibně, SSD zařízení přichází na scénu. V roce 2012 se budeme setkávat s pestrým spektrem produktů, přibývají totiž noví hráči, kteří si chtějí z nabízeného koláče ukousnout co nejvíce.

Zdroj: news.softpedia.com

Byl pro vás článek přínosný?