Hlavní navigace

Hlasové vyhledávání a import dozorovaných uživatelů v Chromu

28. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hlasové vyhledávání v Chromu Google experimentálně zpřístupnil před nějakou dobou. Prohlížeč se dokonce naučil poslouchat na pozadí a zareagovat na slova Ok, Google. To ale do té doby jedině s doplňkem. Hlasové vyhledávání se přímo pojí s hlasovým asistentem. Google Now prostřednictvím Chromu na počítači zobrazí různé notifikace. V poslední betaverzi prohlížeče internetový gigant dosáhl dalšího milníku. Jedná se o hlasové vyhledávání.

Tip: Chrome odklonil kompilaci kódu do vlastního vlákna. JavaScript bude rychlejší

Chrome naslouchá, takže stačí otevřít novou kartu, případně prostě navštívit adresu www.google.com, a začít mluvit. Tedy, jako první musíte vyslovit magická slova Ok, Google, následovaná vaším dotazem. Jako první se dostane na uživatele v Americe. Předpokládám, že ale bude stačit mít prohlížeč nastavený v příslušném jazyce. Aktualizace bude probíhat během několika následujících dnů.

 

Podpora dalších jazyků a Chrome OS se blíží. Pomocí hlasu nemusíte pouze vyhledávat na webu. Můžete si třeba nastavit odpočet nebo vytvořit upozornění. Hlasové vyhledávání v prohlížeči se postupně stává asistentem. Druhou novinku v betě Chromu představuje import dozorovaných uživatelů. V dialogu pro vytvoření uživatelského účtu dostanete příležitost importovat. Což se hodí, protože je otrava všechno nastavovat znovu, že?

Vyhledávejte hlasově. Již brzy v betě Chromu 
Vyhledávejte hlasově. Již brzy v betě Chromu | Foto: Google

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?