Hlavní navigace

HMD Global: Všechny nové Nokie poběží na čistém Androidu One

22. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finská společnost HMD Global, která oživila značku telefonů Nokia, během prvního roku působení na trhu prodala přes 70 milionů telefonů. Počítají se mezi ně smartphony s Androidem i hloupé mobily à la Nokia 3310. Zisková však ještě není. Ve fiskálním roce 2017 utržila 1,8 miliardy eur, ale skončila v provozní ztrátě 65 milionů.

Investoři ale společnosti stále věří. V dalším kole financování HMD Global získala 100 milionů dolarů od investiční skupiny DMJ Asia a jedné z dceřinek FIH Mobile (Foxconn), která nové mobily vyrábí ve svých továrnách. Hodnota HMD tak překročila miliardu dolarů.

TIP: Forbes o Nokii před deseti lety – „Dokáže někdo dohnat mobilního krále?“

Cloud24

Jsme nadšeni, že se k nám tito investoři rozhodli připojit a pomohou tak napsat další kapitolu telefonů Nokia. Našim cílem je dodávat špičkové chytré telefony, které potěší naše fanoušky a zároveň zůstanou věrné finským kořenům a tradicím značky Nokia. Chceme patřit mezi špičkové výrobce chytrých telefonů v celosvětovém měřítku a vzhledem k našemu dosavadnímu úspěchu věříme, že dále porosteme v roce 2018 i dalších letech,” řekl Florian Seiche, šéf HMD Global.

Firma ve zprávě uvedla, že od založení uvedla již 16 produktů a letos hodlá počet nabízených zařízení významně rozšířit. Zajímavou perličkou je, že všechny nové chytré Nokie poběží na čistém Androidu One, stejně jako letos představené Nokie 1, 6, 7 a 8. V Evropě o ně bude velký zájem.

Byl pro vás článek přínosný?