Hlavní navigace

Honor chystá vlajkovou flotilu tří telefonů. Jeden známe, další ukáže už večer

21. 5. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Honor představí 21. května v Londýně svou novou vlajkovou loď Honor 20 Pro. Podle rozdělení značky tedy takový P30 Pro pro mladé. Prémiová řada bude nově mít stejně jako u mateřského Huawei tři modely: Honor 20 Lite, Honor 20 (oba již máme v redakci) a Honor 20 Pro. Kvůli aktuální kauze může teoreticky jít o poslední smartphone s Androidem od tohoto výrobce.

honor 20 a 20 Lite Honor 20 Lite, 20 a 20 Pro (které jsou téměř stejné)

Honor informace pouští netradičně brzy, ač některé ještě nemůžeme zveřejnit. Honor se však kromě nižší ceny a jiné cílové skupiny zákazníků odlišuje i barevným provedením. Tomu aktuálnímu říká dynamický holograf, respektive záda telefonu budou mít efekt dynamického holografu. To se netýká modelu Lite, který má klasický Twilightový přechod barev.

Tělo telefonu je složené z více vrstev, kde první vrstvu tvoří sklo, druhou pak konkrétní barvy, čehož výsledkem má být trojrozměrný optický efekt. Rozdílné barevné provedení bude však prakticky jedinou odlišností, neboť Honor 20 i 20 Pro budou vypadat téměř stejně. Oba mají stejnou úhlopříčku, budou mít i stejný hardware a výbavu. Lišit by se měly jen ve velikosti akumulátoru a samozřejmě v kameře. Rozdíl mezi nimi bude hlavně ve fotoaparátu, ale ne nějak zásadní. Zřejmě ještě menší, než mezi P30 a P30 Pro.

Již představený Honor 20 Lite se ale liší více a na rozdíl od P30 Lite od Huawei spadá o třídu níže. Provedení těla se mírně liší, ale hlavně – výrobce i teď v roce 2019 použil u telefonu, jež je součástí vlajkové řady, staré microUSB. Tento model tedy proti P30 Lite neobstojí, ale Honor 20 i 20 Pro by mohly.

Jak se liší Honor 20 Lite?

Honor 20 Liteje již v prodeji za 7000 Kč. Proti chystaným bratříčkům má neznatelně menší displej při zachování stejně velkého těla a místo průstřelu jen kapkovitý výřez (jako by zrovna tohle nebylo jedno). Zadní strana je více zaoblená, je zde menší hrb pro kamery a čtečka otisků prstů. Chybí mu infraport, má pomalejší Wi-Fi i nižší verzi Bluetooth a hlavně nemá USB-C (tohle je potřeba zdůraznit).

Místo Kirinu 980 dostanete jen procesor střední třídy Kirin 710, podle Antutu je to rozdíl zhruba 130 000 vs. 220 000 bodů. O něco nižší je také výdrž. Čtečka otisků prstů je nově osazena na boku a funguje současně jako odemykací tlačítko. Nutno říct, že padne úplně přesně na palec a tohle řešení považuji za lepší, než současný trend čtečky pod displejem.

Co Honor 20 Lite naopak má navíc? Především sluchátkový jack a možnost osadit místo jedné SIM paměťovou microSD kartu.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.