Hlavní navigace

Honor představil první hodinky. Nabídnou GPS i dlouhou výdrž

24. 1. 2019

Sdílet

Honor, dceřinka Huaweie, tento týden na pařížské tiskovce neodhalil jen smartphone View 20, ale také nové příslušenství. Jeho podobu jsme sice znali již v listopadu, čínská společnost avšak až nyní potvrdila ceny a dostupnost v Evropě. Konkrétně jde o hodinky Magic Watch, náramek Band 4 (ten se v ČR prodává od podzimu) a bezdrátová sluchátka FlyPods Light.

Magic Watch jsou z novinek nejzajímavější. Jsou vyrobeny z nerez oceli, mají kruhový displej a tloušťku jen 9,8 mm. Zobrazovadlem je 1,2" AMOLED s opsaným rozlišením 390 × 390 px. Uvnitř tiká neznámý dvoujádrový čipset, který má balancovat mezi výkonem a nízkou spotřebou. Honor si v této oblasti věří, hodinky prý vydrží až 7 dní smíšeného používání.

Uvnitř běží proprietární firmware, žádný Wear OS, do kterého by šlo snadno přidávat aplikace. Hodinky tak zvládnou jen to, co je naučil Honor. Mají hromadu funkcí pro sportovce, měří spánkovou aktivitu, zobrazují notifikace z připojeného mobilu (Android a iOS). Díky senzorům nabídnou i pokročilé funkce pro turisty, nechybí výškoměr, barometr ani geolokační čip s podporou GPS, Glonassu a Galilea. Samozřejmostí je též měřič srdečního tepu. Hodinky jsou vodotěsné, nabízí ostatně i plavecké funkce.

Honor Magic Watch se v Česku začnou prodávat v únoru. Varianta Lava Black se silikonovým páskem bude za 4 699 Kč a Moonlight Silver s koženým za 4 999 Kč.

Náramek Honor Band 4 je u nás dostupný za 1299 Kč. Oproti hodinkám má menší a protáhlý displej, chybí mu GPS, výškoměr i barometr, zato vydrží až 14 dní.

Sluchátka Honor FlyPods Lite jsou kopií applovských AirPods. Připojují se přes Bluetooth 5, vydrží hrát až 12 hodin a nabíjejí se v dodávané krabičce. Podle předběžných specifikací jim chybí AptX i LDAC, takže na nějakou Hi-Fi kvalitu zapomeňte. Českou cenu ani dostupnost zatím neznáme, doporučená evropská cena činí 99 eur (2600 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?