Hlavní navigace

Sony boří tradice. Horizon: Zero Dawn vyjde na PC

10. 3. 2020

Sdílet

O čem se pár týdnů jen spekulovalo, teď definitivně potvrdil šéf Sony Worldwide Studios Hermen Hulst. V létě na PC vyjde výborná akční adventura Horizon: Zero Dawn, jeden z hlavních exkluzivních titulů pro PlayStation 4. Hra vyšla již v roce 2017 a za tu dobu se jí prodalo přes 10 milionů kusů. Stojí za ní nizozemské studio Guerrilla Games, které Hulst donedávna vedl a které je jedním ze 14 vývojářských týmů, jež Sony vlastní.

Doposud si japonský videoherní gigant své klenoty střežil pro vlastní platformu. Změnila se snad strategie a bere na milost i PC? Spíš ne. Hulst v rozhovoru na PlayStation Blogu řekl, že budou nadále zavázáni konzolím jako dřív. Chtějí se věnovat silným příběhovým singleplayerovým hrám, ale jsou otevření i různým experimentům. Jestli na PC vyjdou i některé další AAA tituly z PlayStationu, nevyloučil, ale ani nepotvrdil.

Horizon každopádně oproti jiným exkluzivitám měl jednu výhodu. Herní engine Decima, za nímž stojí studio Guerrilla, už je optimalizovaný i pro běh na PC. Využívá jej také Kodžimův simulátor Death Stranding, který rovněž vyjde letos v létě. (Pomineme teď fakt, že všechny hry vznikají na PC.)

Vydání Horizonu navíc poslouží jako dobrá reklama pro PlayStation. Na domácí konzoli si už hra odbyla to své a prodeje na PC jí nemůžou uškodit. Naopak PC hráče může zaujmout natolik, že si do budoucna PlayStation pořídí. Nejen kvůli případnému druhému dílu, ale i kvůli jiným hrám jim nedostupným.

PS: Datum vydání Horizonu, dostupnost v digitálních obchodech ani nároky na hardware zatím neznáme. Oživeno (17:09) – Hra určitě vyjde na Steamu, už tam má stránku.

Zdroj: Sony

Byl pro vás článek přínosný?