Hlavní navigace

HP uvedl první Chromebook, kterému můžete odtrhnout displej

10. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po prvním tabletu Acer Chromebook Tab 10 přichází do světa Chrome OS další netradiční zařízení. HP Chromebook x2 je konvertibl, který na první pohled připomíná tradiční notebook. Má však odpojitelný displej a může rovněž fungovat jako tablet. V balení je i pasivní stylus od Wacomu. Oproti Aceru vsadilo HP na lepší hardware. „Iks dvojka“ dostala 12,3" IPS displej s jemným rozlišením 2400 × 1600 px. Uvnitř se nachází některý z úsporných dvoujádrových procesorů Intel Core Y 7. generace (Kaby Lake). Doplní jej 4 nebo 8 GB paměti a 32GB úložiště. To lze rozšířit pomocí microSD karet.

O polohování se stará pant na klávesnici
O polohování se stará pant na klávesnici
Wacom dodal pasivní stylus
Wacom dodal pasivní stylus
HP Chromebook x2 má dva USB-C
HP Chromebook x2 má dva USB-C
Displej lze odpojit a používat jako tablet
Displej lze odpojit a používat jako tablet

O polohování displeje se nestará tradiční stojánek, ale přímo pant s magnetickými piny umístěný na klávesnici. Zařízení v pase měří 15,3 mm a váží 1,4 kg, samotný tablet má 8,2 mm a váží 730 gramů. Tělo notebooku je z hliníku, klávesnice je plastová a imitací kůže.

Na těle tabletové části jsou dva USB-C sloužící pro nabíjení, data i externí monitor a sluchátkový jack. Stereo reproduktory dodal Bang & Olufsen. Vepředu najdeme 5Mpx a vzadu 13Mpx foťák. Předinstalovaný Chrome OS podporuje aplikace pro Android a uživatelé navíc dostanou na dva roky 100 GB zdarma v Google Disku.

HP Chromebook x2 se bude prodávat v červnu od 600 dolarů (15 000 Kč s DPH).

Byl pro vás článek přínosný?