Hlavní navigace

HP chystá laptop s Androidem. Bude mít dokonce 14palcový displej

29. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve videu, na které se nyní již nepodíváte, protože bylo staženo, HP lákalo na svůj nový notebook. Na tom by nebylo nic nezvyklého, kdyby ho nepoháněl Android. O úspěchu podobného hybridního zařízení můžeme diskutovat, ale nevidím důvod, proč by firma neexperimentovala. Ohlas by rozhodl o případném pokračování rodové linie.

Teď jsme zvyklí, že Android pohání smartphony a tablety. Kdyby existoval malý dotykový notebook se zeleným robotem, nemuseli bychom se mu nutně vyhýbat. Ačkoli HP Slatebook 14 skoro určitě nenahradí náš standardní pracovní počítač, jako lehké zařízení na cesty by se mohl hodit. Oproti tabletu disponuje napevno připojenou klávesnicí, takže byste na něm i něco napsali.

Nesedí mi minimálně jedna věc. Dokáži si Android představit na malém lehkém notebooku. Jak ale název napovídá, Slatebook bude vybaven 14palcovou obrazovkou s rozlišením full HD. Chceme na téhle úhlopříčce pracovat s Androidem? Slibnější se mi také zdají hybridní stroje, kde je základna s klávesnicí odnímatelná. Když displej odpojíte, máte tablet. Do té doby si užíváte výhody notebooku.

 

Slatebook 14 od firmy HP bude mít čtyřjádrový procesor od Nvidie. K tomu zařízení dostane 2 GB operační paměti a 16GB interní úložiště. Chybět nebudou ani tři plnohodnotné porty USB, čtečka paměťových karet, HDMI nebo slot pro SIM. K dalším zvláštnostem budou patřit reproduktory s logem Beats Audio. Už teď je ale těch zvláštních znamení až až.

Laptop bude zřejmě víc než jen pouhý koncept, ale datum vydání neznáme. K loňským experimentům HP patřil právě hybridní tablet s Androidem a připojitelnou klávesnicí. Android má aplikace, na druhou stranu zaostává v multitaskingu. K nejlevnějším zařízením v současnosti patří Chromebooky. Roste jim konkurence? Něco mi říká, že to s cenou HP přežene a zařízení bude odsouzeno k neúspěchu.

HP Slatebook 14
HP Slatebook 14 | Foto: Notebook Italia

Zdroj: Notebook Italia via Ars Technica

Byl pro vás článek přínosný?