Hlavní navigace

HP Compaq L2311c: dokovací Full HD monitor

4. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když si kupujeme dokovací stanice (replikátory portů), často je to kvůli možnosti pohodlnějšího připojení externího monitoru, případně více monitorů. Pokud však kupujeme zároveň dock i onen monitor, nákup se prodraží. To by mohla vyřešit novinka od HP: třiadvacetipalcový Full HD monitor, který lze připojit přes USB.

Novinka nese název HP Compaq L2311c. Označení napovídá, že se bude jednat o levný monitor s TN matricí, tedy nic pro grafické profesionály. Úhlopříčka 23‚Ä≥ a rozlišení 1 920 × 1 080 bodů jsou dnes celkem běžné hodnoty, které není nutné dále rozebírat. Asi největší tahák tohoto monitoru ovšem spočívá právě v možnosti připojení v podstatě k čemukoliv pomocí USB.

Podle našich informací by měl přenos obrazu zvládat i starší standard USB 2.0, HP však upozorňuje, že lepších výsledků dosahuje (celkem očekávatelně) rychlejší USB 3.0. Pokud budete chtít monitor připojit normálně, zbyde vám pouze analogové připojení (VGA), další digitální vstupy jako DVI, HDMI nebo DisplayPort bohužel chybí. V monitoru je dále integrovaný čtyřslotový USB hub, což z něj dále dělá v podstatě jednodušší dokovací stanici, a v horní části orámování najdete dokonce i webkameru s rozlišením 720p (1 280 × 720 bodů). Dobrou zprávou je, že by monitor měl mít alespoň nějaké možnosti výškového nastavení, udávaný rozsah je 130 mm ve vertikální ose. Na tento velmi důležitý detail výrobci u levnějších displejů z nepochopitelných důvodů často zapomínají.

Kompletní specifikace naleznete na americkém oficiálním webu HP. Bohužel chybí cena, místo ní tam momentálně najdete pouze nápis Coming soon ("již brzy k dispozici"). Česká verze webu monitor zatím ani nezná, ale to je v takových případech celkem obvyklé.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?