Hlavní navigace

HP Elite Dragonfly sází na styl, ekologii, soukromí a unikátní novinku

Sdílet

HP v Las Vegas uvedlo druhou generaci stylového pracovního notebooku Elite Dragonfly. Má hned několik taháků a především s volitelnou výbavou nabídne věci, které jinde nenajdete. Jde o 13,3" model s rozměry 304 × 198 × 16 mm a hmotností začínající na 0,99 kg. Zájemci mohou zvolit Full HD i 4K displej. V prvním případě je dostupný i speciální model se špičkovým jasem 1000 nitů a technologií Privacy Screen, která po stisku zvláštního tlačítka omezí pozorovací úhly tak, aby vám nikdo nemohl koukat na obrazovku. Šasi je vyrobeno z hořčíku, u reproduktorů ale výrobce použil 5 % recyklovaného plastu vyloveného z moře. Novinka běží na 10. generaci procesorů Intel Core „Ice Lake“, na výběr budou modely s Core i3, i5 a také i7. Operační paměť má pevnou kapacitu 16 GB (LPDDR3 2133 MHz) a SSD půjde nakonfigurovat v kapacitách od 128 GB do 2 TB. Na těle najdeme čtyři reproduktory od Bang & Olufsen, citlivý mikrofon, 720p webkameru s integrovanou krytkou a nechybí ani sluchátkový konektor. Kromě něj jsou na boku ještě dva Thunderbolty 3, jeden HDMI 1.4 a jeden USB 3.1 Gen1. Notebooky se standardně připojí k Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6) a Bluetooth 5, ale volitelně budou k dispozici také modely s LTE (od Intelu) i 5G modemem (od Qualcommu).

Vyhledá zloděje

Klávesnice je podsvícená a odolná vůči polití, touchpad velký, skleněný a s podporou vícedotykových gest. Nechybí ani čtečka otisků. Elite Dragonfly má plně otočný kloub, takže klávesnici lze schovat a zařízení používat jako tablet včetně možnosti využívat aktivní stylus. A protože je to současně i tablet, obsahuje též akcelerometr, gyroskop a kompas pro detekci pohybu a otočení notebooku, což mohou využívat různé aplikace.

Další volitelnou funkcí bude technologie The Tile. Stejnojmenná firma vyrábí Bluetooth klíčenky, kartičky a samolepky pro vyhledávání ztracených klíčů, peněženek a dalších věcí. Elite Dragonfly je prvním notebookem, který má The Tile v sobě. Pomocí mobilu bude možné sledovat jeho polohu, i když se se notebook ztratí nebo jej někdo ukradne. Pro funkci je vyčleněna zvláštní kapacita akumulátoru a funguje, i když je počítač vypnutý. Notebook se také na váš mobil ozve, pokud se ztratíte z dosahu. A jak najít ztracený/ukradený notebook, který není ve vašem dosahu? Stačí, aby s aplikací The Tile byl poblíž zařízení někdo jiný. Jenže funkce je to placená a v okolí asi nebudete mít moc lidí, kteří ji využívají. Apple tohle v macOS Catalina vyřešil elegantněji, zdarma a využívá k tomu ohromnou síť iPhonů.

HP Elite Dragonfly se bude v Česku prodávat od července za ceny startujících na 43 990 Kč. Systémem bude samozřejmě Windows 10.

Zdroj: TZ HP

Byl pro vás článek přínosný?