Hlavní navigace

HP Elite x2 1012: Surface pro podniky s novými Core M Skylake

23. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden byl HP představen nový profesionální tablet – Elite x2. Konkrétně jde o verzi 1012, na trhu už je Elite x2 1011, novinka se od něj ale podstatně odlišuje.

Po zběžném shlédnutí lze Elite x2 zařadit jako „Surface pro podniky“. Jde o elegantní 12" tablet s volitelnou přicvaknutelnou klávesnicí jako příslušenstvím a výbavou stavěnou zejména pro profesionální použití.

HP Elite x2 1012
HP Elite x2 1012

Tablet je stříbrně hliníkový, jednoduše hranatý se zakulacenými rohy. Součástí je hliníkový stojánek s maximálním otevřením na 150 °. Displej kryje sklo Corning Gorilla Glass 4 a přístroj bude certifikován podle normy MIL-STD-810G. To by mělo zaručit jistou odolnost proti pádu, vibracím, prachu či vlhkosti. Tabletová část váží „pod 900 g“ a tloušťka činí 8,1 mm, což je u 12" tabletu tak akorát. 

Dotykový 12" IPS displej se podle dostupných informací pyšní rozlišením Full HD a poměrem stran 3:2. To by ukazovalo na pěkné a praktické rozlišení 1920 × 1280 px. Systémem je samozřejmě Windows 10, a ani u desítek stále nelze doporučit vyšší rozlišení než Full HD, proto je oněch „vyšších 1080p“ poměrně výhodným parametrem. 

 

Uvnitř najdete procesory Core M řady Skylake. Vzhledem k výrazně vyšším taktům u šesté generace Core tak bude výkon velmi slušný. Samozřejmostí je také plně pasivní chod, máme tu nespecifikované SSD a tablet je tak bez pohyblivých částí. Výdrž je těžké odhadnout, HP se chlubí celodenními hodnotami, resp. 9–10 h. Jaká je realita teprve uvidíme.

 

Na výběr máte dvě klávesnice – HP Advanced Keyboard, která má NFC a čtečku SmartCard, nebo tenkou a lehčí (395 g) HP Travel Keyboard. K tabletu je v základu přibalen stylus Wacom (HP Active Pen) s tlačítkem pro spuštění předdefinované aplikace (např. OneNote) přes Bluetooth. Z portů se hodí vypíchnout USB-C kombinované s Thunderboltem 3, dále tu je USB 3.0 v plné velikosti. Na výběr máte několik možností zadokování – přes jeden či druhý port nebo bezdrátově přes WiGig. Dok připojený přes Thunderbolt nabídne až dva 4K displeje.

Startovní evropská cena má být v přepočtu kolem 27 000 Kč (tablet + HP Active Pen). Klávesnice jsou k dispozici zvlášť, přičemž lehká Travel Keyboard stojí nehezkých 4300 Kč.

Zdroj: HP

Byl pro vás článek přínosný?