Hlavní navigace

HP EliteBook Revolve 810: tablet–notebook s všestranným kloubem

30. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Na recenzi máme HP EliteBook Revolve s modelovým číslem 810. Pamatujete si, čemu se před pár lety říkalo tablet, potažmo konvertibilní tablet? Dnes je takových zařízení na trhu široká řada, ale dříve se používal takřka výhradně tento koncept – notebook s dotykovým displejem na jediném, všestranně otočném kloubu. EliteBook Revolve tak pokračuje řadu dotykových přístrojů od HP, samozřejmě ale s pár úpravami.

HP EliteBook Revolve 810
HP EliteBook Revolve 810

Design a konvertibilita

EliteBook Revolve není tak docela ultrabookem, s tloušťkou 22 mm při úhlopříčce 11,6 " se do předepsaného limitu zkrátka nevejde. Stále jde ale o sympaticky štíhlý přístroj s příjemnou hmotností 1,37 kg. Barevně je stejný jako všechny EliteBooky, potažmo částečně i MacBooky – celý je šedostříbrný, kovové šasi je pokryto vrstvou třpytivého měkčeného plastu. Klávesnice mírně zapuštěná do těla je černá, stejně tak displej se svým rámečkem a spodní strana notebooku.

Celé víko drží jediný kloub, kolem jehož středu se vše točí. Za kloubem ještě základna notebooku kousek pokračuje, jak můžete vidět při klasicky zavřeném přístroji. Kloub je otočný ze základní pozice pouze po směru hodinových ručiček, a to o 180 °. K tomu můžete displej v úhlu 180 ° i otevírat či zavírat. Není tak problém notebook otevřít, otočit displej o
180 ° a zase jej zavřít – čímž vám vznikne klasický tablet.

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Zpracování

Zpracování bylo kvalitní, notebook se jako všechny přístroje řady HP Elite chlubí certifikací kvality MIL-STD-810G (odolnost proti otřesům, nárazům, prachu, teplotám a vlhkosti). Lehké šasi je z pevné hliníkohořčíkové slitiny, která je ale na povrchu měkčená – jakoby pokryta vrstvou gumy. To znamená, že notebook nestudí ani nepálí a je příjemný na dotek. Na povrchu nezůstávají otisky, i když displej si samozřejmě upatláte velmi rychle.

Tělo přístroje se neprohýbá ani o píď a není problém jej držet za jakýkoli roh. Hrany příliš neřežou. Kloubní mechanismus působí bytelným dojmem, po dvou týdnech používání nikdy nezavrzal ani nijak nezaváhal, víko drží ve své poloze. Vzhledem k tomu, že jde o stejný kloub kdysi používaný v dotykových konvertibilních EliteBoocích, řekl bych, že by měl vydržet dlouho bez potíží.

Displej je pokryt sklem Corning Gorilla Glass 2, při zavření je navíc sklo opřeno o dva malinké distanční sloupky.

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Specifikace a konfigurace

Na českém trhu jsou tři konfigurace:

  • verze s Core i5-3437U, 4 GB RAM, 128GB SSD stojí 35 490 Kč vč. DPH
  • verze s Core i5-3437U, 8 GB RAM, 256GB SSD a 3G stojí 40 390 Kč vč. DPH
  • verze s Core i7-3687U, 8 GB RAM, 256GB SSD a 3G stojí 43 890 Kč vč. DPH 

Nejvýhodnější mi vyjde právě střední konfigurace, kterou máme na recenzi my. Za pár procent příplatku dostanete dvojnásobek RAM, dvojnásobnou kapacitu SSD i integrovaný 3G modem.

 

HP EliteBook Revolve 810 (H5F12EA#BCM)
Cena vč. DPH 40 390 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil HP ČR / Neopublic
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-3437M (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,9 GHz
Max. frekvence (turbo) 2,9 GHz
Operační paměť 8 GB (2× 4 GB DDR3 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 256 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD
Optická mechanika
Displej 11,6", 1366 × 768 px, lesklý, IPS, dotykový
Grafická karta Intel HD Graphics 4000 (integrovaná)
Rozhraní
Výstupy na monitory DisplayPort
Porty (s výjimkou USB) 1× 3,5mm audio jack, RJ-45 (1Gb/s Ethernet), dokovací konektor
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet microSD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, 3G HSPA+, NFC
Rozměry, baterie
Rozměry 285 × 212 × 22,2 mm
Hmotnost 1,37 kg
Baterie 44 Wh, šestičlánková
Napájecí adaptér 45 W
Software
Operační systém Windows 8 Pro (64-bit)

Klávesnice, touchpad, displej, konektivita a dokovací stanice

Porty, konektivita, a notebook ze stran + dokovací stanice

S porty na tom notebook není příliš slavně. Nalevo a vepředu není nic, na pravé straně potom dvě táhla – vypínač notebooku a automatické rotace displeje – dále dvojtlačítko pro ladění hlasitosti a pak už jen konektor pro připojení dokovací stanice, 3,5mm jack pro zvuk a také malinký slot na microSD kartu. Notebook má vzadu také NFC.

Na zádech notebooku najdete potom jenom dva porty USB 3.0, DisplayPort, síťový konektor RJ-45, konektor napájení a otvor pro zámek notebooku.

To vše řeší dostupná dokovací stanice, kterou jsme k notebooku také měli k dispozici. Ta přidává například další čtyři porty USB 3.0, konektor RJ-45, DisplayPort a konektor D-Sub (VGA). Nese také dva 3,5mm jacky pro připojení zvuku. Notebook na ni jednoduše posadíte na fixační nožičky, co z dokiny vyčnívají, a zacvaknete tlačítko po pravé straně, kterým do notebooku zasunete dokovací konektor a zajistíte ho zmíněnými nožičkami. Stanice má navíc i vlastní vypínač, tentokrát tlačítkový, ne posuvníkový.

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Klávesnice

Klávesnice je stará známá od HP. Široké černé klávesy jsou jen velmi mírně zakulacené, mezery mezi nimi jsou „tak akorát“ a klávesnice je roztažená skutečně od kraje do kraje. Celá je zapuštěná mírně do těla notebooku a opět vyvýšený okraj má nalevo i napravo jen zhruba 2 mm. I na 11,6" notebooku se vám tak bude psát celkem dobře. Klávesnice prakticky vůbec nepruží a stisk je příjemně měkký a tichý.

Klávesnice je bíle podsvícená, záleží na okolním osvětlení i na časovači, podsvícení můžete vypnout zkratkou Fn+F11.

Kurzorové klávesy jsou jako u HP vždy půlené (šipky nahoru a dolů zabírají jednu celou klávesu). Home a End majjí svou vlastní klávesu, PageUp a PageDown tu jsou už přes Fn. Nezapomnělo se na kontextovou klávesu a máme tu i číselný Fn-blok. Ten bohužel funguje jako obvykle tím prapodivným způsobem, že při zapnutém Num Locku píšete v základu čísla a s Fn písmena, při vypnutém Num Locku potom píšete vždy písmena, stisk s Fn nenapíše nic.

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Touchpad

Sice jde o EliteBook, klasický tlačítkový touchpad tu ale nenajdete, jen moderní clickpad. Ten je hodně široký a nepříliš vysoký, dá se stisknout zhruba na polovině povrchu a ačkoli byl povrch dobrý a pohyb přesný, nelíbilo se mi naprosto nulové rozlišení pravého a levého tlačítka, aneb stisknout pravé tlačítko poslepu není zrovna vždy úkon na zlomek sekundy.

To vše mi ale nijak moc nevadilo, protože jsem touchpad moc nepoužíval. Díky dotykovému displeji budete na touchpad skutečně sahat jen pro nějaké drobné nuance.

 

Displej

Displej je tu dotykový, pokrytý sklem Corning Gorilla Glass 2. Na úhlopříčce 11,6 " má rozlišení 1366 × 768 px, což se u této velikosti dá snést, věřím ale, že to spoustu zájemců o koupi odradí, protože i tady by snadno mohlo být Full HD, alespoň za tuto cenu. Martice je TFT IPS, jde o trochu horší IPS – barvy jsou nepřesné a spíše připomínají obyčejný TN panel, černá je ale docela slušná a za kontrastní poměr se notebook tak docela stydět nemusí. Pozorovací úhly jsou pak takřka neomezené horizontálně i vertikálně.

Na to, že jde o lesklý displej, bych uvítal trochu silnější podsvícení, nicméně pracovat se s tím dá. Displej má čidlo okolního osvětlení, které svítivost automaticky reguluje. Notebook má i akcelerometr a obraz se může (a nemusí, od toho je tu posuvník na straně notebooku) automaticky otáčet podle polohy displeje.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

Svítivost:  20-234 cd/m2
Kontrast: 1:488

Měřili jsme kolorimetrickou sondou Datacolor Spyder 3 Express

Hardware, výkon, CrystalDiskMark, AS SSD, HD Tune

Hardware

Je tu procesor Intel Core i5-3437U, dvoujádro (virtuální čtyřjádro) Ivy Bridge na 1,9 GHz s Turbem až na 2,9 GHz. Na některých screenshotech si všimnete, že jej programy chybně identifikují jako podobné Core i7-3517U. V procesoru je integrovaná grafika Intel HD Graphics 4000 a k celému čipu náleží 8 GB RAM typu DDR3 na 1600 MHz ve dvoukanálovém zapojení.

 

Dále tu je 256GB SSD, Samsung 830 v mSATA na řadiči SATA 6 Gb/s.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy
HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

Výkon

Výkon je zde univerzálně docela vysoký, i když na cenovce kolem čtyřiceti tisíc se opravdu není čemu divit. Procesor je celkem rychlý, pamětí je spousta a dvoukanálové zapojení dává slušnou rychlost i integrované grafice. SSD je potom rychlé, nicméně bych se nezlobil už za novější generaci. Žádných prodlev se bát nemusíte, pár méně náročných her si také můžete zahrát – ne že by to byl účel tohoto notebooku. Pro náročné je tu potom vyšší konfigurace s Core i7-3687U.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

Cinebench R11.5, x264 Benchmark FHD

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Cinebench R11.5 prověří výkon procesoru pro rendering náročných grafických scén. Měří se výkon jednoho jádra (vlákna) a celého procesoru.

 

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

x264 BenchMark FHD testuje výkon procesoru při převádení 1080p videoklipu při použití kodeku H.264.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

PCMark Vantage, PCMark 7, PCMark 8

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

PCMark Vantage a PCMark 7 jsou relativně podobné nástroje od Futuremarku měřící komplexní výkon počítače z několika aspektů. Výsledkem je řada bodových hodnocení. My zaznamenáváme celkové skóre a také body získané úložištěm.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafyHP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

PCMark 8 je nový nástroj, který nám Futuremark dal k dispozici ještě před jeho uvedením na trh. Funguje trochu jinak – najdete v něm několik sad testů zaměřených na různé využití PC. Sady si můžete i nastavovat podle vlastních představ.

Coby akcelerátor OpenCL vždy volíme nejvýkonnější grafickou kartu. Jinak nastavení neměníme.

 HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

 

Zatím neuvádím grafy, mám k dispozici jen výsledky několika málo notebooků.

 

3DMark Vantage

3DMark Vantage

3DMark Vantage z roku 2008 na rozdíl od staršího 3DMarku 06 umí reflektovat skutečný výkon celkem realisticky, použitým API je hlavně DirectX 10, Shader Model 4.0. Podporována je i technologie PhysX, kterou ovládají všechny GeForce od řady 8000, a která u starších verzí přinese extrémní nárůst CPU Score. Test fyziky je totiž míněn jako test procesoru, u GeForce výpočty ale akceleruje grafika. Do celkového průměru jsem proto počítal pouze GPU Score, nikoli celkové body, které jsou výrazně ovlivněny právě proprietární akcelerací PhysX.

Používám základní nastavení v profilu Performance (výsledek tedy odpovídá skóre Pxxxxx), rozlišení 1280 × 1024 px.

 

 

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

3DMark 11

3DMark 11

Ještě před nedávnem nejnovějším testem grafiky od Futuremarku byl 3DMark 11. Ten už používá DirectX 11 (Shader Model 5.0) a žádnou fyziku pouze pro jednu značku. Nyní Futuremark vydal nový 3DMark (bez číselného označení verze) a my začínáme sbírat výsledky z něj.

Opět používám referenční nastavení a profil Performance (skóre je ve tvaru Pxxxx), 1280 × 720 px.

 

Opět samozřejmě přikládám i graf s výsledky skóre grafického výkonu.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

3DMark

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je letošní 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned tří sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Nvidia GeForce GTX 780M

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

3DMark: Ice Storm

Prvním testem je velmi nenáročný Ice Storm. Krásně plynule jej umí vykreslit i mobilní telefony.

 

3DMark: Cloud Gate

Cloud Gate je poněkud náročnější a už vázán na platformu x86 a Windows.

 

 

 

3DMark: Fire Strike

Skutečným nástupcem 3DMarku 11 je ale Fire Strike, nabitý nejnovějšími technologiemi a skutečně pekelně náročný.

 

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafyHP EliteBook Revolve – screenshoty a grafyHP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy
Výsledky jsou velmi úzké a nevypovídající, zatím z nich proto nemám co vyvodit. Je jen zajímavé vidět, že 3DMark na rozdíl od starších verzí benchmarku škáluje výkon o hodně prudčeji.

Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Far Cry 2

Far Cry 2 s enginem Dunia na DirectX 10 je starší hrou, v dnešním testu je už pouze ze setrvačnosti. Používal jsem Far Cry 2 Benchmark Tool.

V benchmarku jsem nastavil Ranch Small, 1366 × 768 px, 4× MSAA, maximální (Ultra) detaily a zapisoval jsem průměr ze dvou průchodů.

 

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1366 × 768 px s 4× MSAA.

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

Výdrž, provozní vlastnosti

Výdrž, hluk a zahřívání

Výdrží mě notebook moc nepotěšil. Je tu sice slušný šestičlánkový akumulátor s kapacitou 44 Wh a všestranně úsporný hardware, přesto jsem se ale dostal jen na necelých pět hodin na webu. To není špatné, ale čekal bych víc.

  • Web (ExtraNotebook.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, poloviční jas): 4:47 h
  • Film (smyčka 720p Pulp Fiction v Media Player Classic, hlasitost 20 %, Wi-Fi, poloviční jas): 3:39 h

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Hlukový management je tu vyřešen nejspíše o malinko lépe než je u řad Pro a Elite u HP běžné, protože když byl notebook opravdu v klidu a teploty čipů byly pod 45 °C, tak byl takřka neslyšný. Ne však zcela, protože se ventilátorek pořád točil. To ovšem nevydrží dlouho a stačí sebemenší zátěž a ventilátor se rozjede na jasně slyšitelnou intenzitu, v zátěži jde potom o celkem výrazný zvuk. Malý ventilátorek má takový vrčivý zvuk.

Teploty byly vcelku běžné. Ani v těžké zátěži se procesor nepřehoupl přes 80 °C, v klidu se držel kolem 40-45 °C. Zahřívání je citelné nalevo vzadu ze spodní části základny, ale notebook se dal bez problému držet a nepálil.

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy
Teploty v klidu

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy
Teploty v zátěži

 

Zvuk

Dva malinké repráčky mají svoje mřížky na bocích notebooku a směřují šikmo dolů. Zvuk je spíše špatný, a to i na takovýto malý notebook - basy i polovina středů chybí, při vyšší hlasitosti repráčky silně šumí a místnost vám notebook spíš neozvučí.

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Software

Operačním systémem je tu Microsoft Windows 8 Pro v 64bitové verzi. Předinstalováno je 54 programů, mezi nimi i čtečka pro PDF soubory PDF Complete Corporate Edition, terminál s nabídkou pro MS Office (Office samotné nejsou přítomny ani ve verzi Starter) a řada nástrojů od HP jako ProtectTools Security Manager.

 

Výsledky testů a screenshoty

Výsledky benchmarků

Souhrnné testy výkonu PC
PCMark Vantage 11 982; Memories: 7 393, TV and Movies: Failed, Gaming: 8 651, Music: 13 851, Communications: 12 679, Productivity: 14 218, HDD: 34 461
PCMark 7 5 053; Lightweight: 3 278, Productivity: 2 411, Creativity: 9 674, Entertainment:  3 603, Computation: 18 803, Storage: 5 165
PCMark 8 Home: 3 253, Creative: 2 481, Work: 4 644, Storage: 4 714
Herní testy a benchmarky
3DMark 06 5 029; SM2: 1 646, SM3/HDR: 2 118, CPU: 3 303
3DMark Vantage P3360; GPU: 2 780, CPU: 8 984
3DMark 11 P694; Graphics: 605, Physics: 3 140, Combined: 654
3DMark (2013) Ice Storm: 39 362, Cloud Gate: 3 987, Fire Strike: 564
Far Cry 2 14,54 fps
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat 8,0 fps
World in Conflict n/a (test se nepodařilo dokončit)
Testy výkonu procesoru
CineBench R11.5 xCPU: 2,68 pts., 1CPU: 1,19 pts., OpenGL: 16,82 fps
x264 Benchmark FHD 7,73 fps
Testy výkonu úložiště
CrystalDiskMark 3 (čtení) Seq: 470,9 MB/s, 512k: 327,7 MB/s, 4k: 18,84 MB/s, 4k QD32: 272,8 MB/s
CrystalDiskMark 3 (zápis)

Seq: 265,4 MB/s, 512k: 254,1 MB/s, 4k: 47,44 MB/s, 4k QD32: 104,0 MB/s

HD Tune Pro 5.00 Min: 306,2 MB/s, Max: 330,0 MB/s, Avg: 316,5 MB/s, přístupová doba: 0,109 ms
AS SSD 627; Read: 312, Write: 161 (více ve screenshotu)
AS SSD Copy Benchmark ISO: 247,44 MB/s, Program: 158,06 MB/s, Game: 233,93 MB/s
Testy výdrže na baterii
Výdrž web (čas) 4:47 h
Výdrž video (čas) 3:39 h

 

HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy HP EliteBook Revolve – screenshoty a grafy

Závěr, plusy a mínusy

Závěr

I přes pár nevýhod a nepříjemností se mi na EliteBooku Revolve pracovalo velmi dobře. Koncept notebooku s dotykovým displejem na jednom univerzálně otočném kloubu je starý, ale velmi dobrý, pokud navíc notebook zpracujete do lehké a tenké formy, že je z něj téměř ultrabook, stává se z něj zase o něco mobilnější zařízení, což zde opravdu potřebujete. V jednom těle tu tak máte trochu těžší tablet i lehoučký dotykový notebook s Windows 8, v odolném šasi s výkonným hardwarem. Myslím si, že procesor rodiny Haswell by Revolvu náramně prospěl, ale ještě minimálně pár měsíců se budeme muset spokojit s také dobrým Ivy Bridge.

HP EliteBook Revolve 810
HP EliteBook Revolve 810

Hardwarové položky jsou tu téměř všechny – 3G modem, NFC, podsvícená klávesnice, SSD, dotykový displej, konvertibilita, kvalitní hořčíkové zpracování, IPS displej, dokovatelnost a mohli bychom pokračovat.

Z těch záporů je asi nejpalčivější rozlišení displeje. Jen 1366 × 768 px prostě za 40 tis. Kč nechceme. Dále zamrzí pár drobností, jako přece jen trochu hlučnější ventilátor, špatné reproduktory a trochu horší touchpad. Nedostatek portů je nepříjemný, ale řeší ho dokovací stanice. Jinak vám může chybět i silnější podsvícení displeje.

Plusy / mínusy
tablet i dotykový notebook v jednom těle jen 1366 × 768 px na displeji
kvalitní pevné zpracování jen DisplayPort a dva USB porty
pouze s SSD vysoká cena
výborný pracovní výkon zbytečně hlučné chlazení
podsvícená klávesnice slabší výdrž
dokovací stanice  
Hodnocení: 80 %

 

Specifikace

HP EliteBook Revolve 810 (H5F12EA#BCM)
Cena vč. DPH 40 390 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil HP ČR / Neopublic
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-3437M (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 1,9 GHz
Max. frekvence (turbo) 2,9 GHz
Operační paměť 8 GB (2× 4 GB DDR3 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 256 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD
Optická mechanika
Displej 11,6", 1366 × 768 px, lesklý, IPS, dotykový
Grafická karta Intel HD Graphics 4000 (integrovaná)
Rozhraní
Výstupy na monitory DisplayPort
Porty (s výjimkou USB) 1× 3,5mm audio jack, RJ-45 (1Gb/s Ethernet), dokovací konektor
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet microSD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, 3G HSPA+, NFC
Rozměry, baterie
Rozměry 285 × 212 × 22,2 mm
Hmotnost 1,37 kg
Baterie 44 Wh, šestičlánková
Napájecí adaptér 45 W
Software
Operační systém Windows 8 Pro (64-bit)

Galerie fotografií

HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810 HP EliteBook Revolve 810

Byl pro vás článek přínosný?