Hlavní navigace

HP Envy 13: budou vám ho závidět

14. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Server NotebookItalia zveřejnil několik fotek nového lehkého notebooku z dílny HP pojmenovaného Envy 13. Jak označení napovídá, stroj je vybaven displejem s úhlopříčkou 13,3 palce (pochopitelně lesklý, HP Infinity BrightView). Jeho přesné specifikace bohužel neznáme a můžeme tedy pouze spekulovat, že HP s Envy 13 míří do segmentu, jehož současnými zástupci jsou Dell Adamo nebo Apple MacBook Air.

Jednou ze specialit Envy 13 je velký touchpad, který nahrazuje i tlačítka. Na těle notebooku nalezneme HDMI výstup, ale pouze dva USB porty. Envy 13 se má dodávat s nainstalovanými Windows 7. Proto se zřejmě v obchodech neobjeví dříve než 22. října/októbra, kdy bude nový operační systém od Microsoftu oficiálně vypuštěn do prodeje.

Envy 13 je u HP první svého jména, přesto však pojem Envy není ve světě notebooků nový. Tento název nesou notebooky luxusní značky Voodoo, dostupný je dokonce i 13,3" model Envy 133 (který však vypadá úplně jinak než Envy 13). Hewlett-Packard ale firmu VoodooPC před časem odkoupila. Počítače Voodoo stále nabízí ve svém Official Store, přesto se ale vkrádá otázka: je Envy 13 znamením toho, že HP už nechce značku Voodoo vydržovat a ta skončí v propadlišti dějin?

Zdroj: NotebookItalia, TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?