Hlavní navigace

HP kupuje za 3,3 miliardy dolarů Plantronics, výrobce headsetů a zařízení pro telekonference

28. 3. 2022

Sdílet

Zdroj: Radomír Kejduš / Cnews.cz
HP je opět na nákupech. Plantronics (respektive Poly) je známý hlavně svými sluchátky a bezdrátovými headsety s Bluetooth a v této oblasti patřil ke špičce. Proti silným konkurentům měl ale jen malou šanci a již dříve vyjednával o odkupu s Logitechem. HP touto akvizicí posílí zejména v oblasti audia pro firmy.

Headsety jsme testovali naposledy před deseti lety a Plantronics měl tehdy špičkové produkty. Před třemi lety proběhla fúze Plantronicsu se společností Polycom a došlo ke změně jména značky na Poly. Výrobce se v té době více zaměřil právě na byznysového zákazníka a telekonferenční zařízení. Boj o koncového zákazníka vyhrály značky jako Sony či Bose.

Plantronics přitom v minulosti používali i astronauti, jejich headset měl na hlavě Neil Armstrong při své procházce po Měsíci a právě přes něj řekl svá památná slova o velkém kroku pro lidstvo.

Neil Armstrong Plantronics Neil Armstrong s headsetem Plantronics (foto: Buzz Aldrin, volná licence)

HP za obchod zaplatí v hotovosti 3,3 miliardy dolarů, z čehož část půjde na umoření dluhu. Zatím se neví, jestli zůstane Poly samostatnou značkou, nebo ji HP pohltí. HP touto akvizicí posílí své portfolio produktů pro firmy, zatímco pro běžné uživatele nabídne produkty herní značky HyperX. Ta jej loni stála podstatně méně, necelou půlmiliardu.

zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.