Hlavní navigace

HP Mini 5101: konečně pořádný minibook

29. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP Mini 5101 nabízí robustní, lehký a eloxovaný povrch v černém provedení. Hliník je doplněn použitím slitiny hořčíku v dolní části rámu. Na dotek měkký povrch svádí k doteku a umocňuje jeho vzhled a dojem. Tato kombinace materiálů, první v kategorii netbooků, dodává nejen poutavý design, ale zvyšuje také životnost.

Stylový vzhled HP Mini 5101 podporuje klávesnice, odolná proti polití, s 95 procenty plné velikosti. Vyniká vizuálně otevřenou a prostornou konstrukcí s klávesami vyvýšenými nad povrch. S povlakem HP DuraKeys je klávesnice 50-krát odolnější vůči viditelnému opotřebení než bez něho. Kromě toho - i tlačítka myši jsou umístěna tradičně pod touchpadem, což je umístění, které je uživateli důvěrně známo.

Váha HP Mini 5101 je od 1,3 kg, takže je ideálním společníkem pro profesionály na cestách. Vyznačuje se velkým, 10,1-palcový diagonálním LED displejem, buď v WSVGA nebo vysokým rozlišením (HD). Zákazníci mohou rovněž zvolit baterii buď 4-článkovou baterií pro menší váhu nebo 6-článkovou pro delší životnost. Nakonfigurovaná 6-článková baterie v HP Mini 5101 vydrží až osm hodin provozu.

Mobilní profesionálové mohou být s HP 5101 Mini PC vysoce produktivní: je malý, procesor Atom Intel, nenáročný na napájení, umožňuje spouštět chladící jednotky, takže se spotřebuje méně energie a zvyšuje se životnost baterie. A rychlý pevný disk s 7200 ot./min. je standardním vybavením. Alternativně je možné si zvolit Solid State Drive (SSD), který je k dispozici v kapacitě 80 nebo 128 GB.

Volitelný vestavěný modul HP Mobile Broadband umožňuje pohodlný přístup k internetu, firemnímu intranetu, e-mailu a dalším důležitým informacím z celého světa. Ostatní integrované bezdrátové technologie, včetně Wi-Fi certifikované WLAN a volitelného Bluetooth 2.0. Integrovaná 2-megapixelová webkamera umožňuje snadné trvalé snímání, videokonference nebo video-chat, kde není nutné použít žádný další hardware.

Software HP QuickSync, který bude k dispozici ke stažení v září, umožní rychlou synchronizaci HP Mini s notebooky nebo stolními počítači.

Univerzálnost HP Mini 5101 spočívá ve způsobu, jakým se učí studenti - a je praktickou odpovědí, jak jim poskytnout tzv. One-to-one computing, u nás program, známější jako "Jeden student - jeden počítač". Jeho souhrn bezdrátových a multimediálních schopností umožňuje studentům učit se, kdekoliv mají přístup k Wi-Fi - ve třídě, v knihovně nebo doma

HP Mini 5101 je postaven na nejnovějším software HP 3D DriveGuard, který nabízí tříosý digitální akcelerometr, který vysílá signál k vypnutí disku při náhlém pohybu nebo pádu. HP Panel Protection obsahuje proti poškrábání odolný akrylový kryt LCD a hořčíkový kloub pro zvýšenou životnost v náročných podmínkách.

HP Mini 5101 byl vyvinutý s ohledem na snížený dopad na životní prostředí při použití méně zdrojů a snížení spotřeby energie. Konfigurace HP Mini 5101 je certifikována ENERGY STAR a je označena jako HP Mini 5101 ENERGY STAR. Kromě toho je ProBook HP 4310s registrován v USA jako EPEAT Gold.

Nová příslušenství HP Mini obsahuje replikátor portů USB 2.0, který přidává různé zvukové, síťové a USB porty, umožňující vyšší produktivitu. Z ostatního příslušenství k HP Mini lze zvolit USB 2.0 dokovací stanici, externí optickou mechaniku a USB externí reproduktory.

Cena a dostupnost

HP ProBook 5101 bude dostupný od srpna 2009 za cenu od 9 300 Kč/345‚Ǩ.

Byl pro vás článek přínosný?