Hlavní navigace

HP slibuje tiskovou minirevoluci. Má první laserovku, kterou lze snadno doplňovat

Sdílet


Nejzajímavějším tiskovým trendem poslední let je odklon od levných inkoustovek s drahými cartridgemi k drahým tiskárnám s levnými náplněmi. Již všichni výrobci adaptovali nový systém s velkými nádržkami, které lze snadno doplňovat. Platí to ale jen pro inkoustové modely. Kdo preferuje laserové, ten musí kupovat nákladné tonerové kazety, případně si kazety doplňovat svépomocí pomocí prášku. HP to chce změnit a představuje první laserovku bez kazety.

Jmenuje se HP Neverstop, protože tisk se opravdu nemusí nikdy přerušit, prášek se doplňuje průběžně pomocí otvoru v tiskárně a speciální „injekční stříkačky“. Doplnění prý zabere asi 15 sekund práce a člověk se přitom ani nezašpiní. Jedna dávka stačí až na 5000 stran a tisk prý vyjde až o 80 % levněji než s kazetami.

První takto vybavené tiskárny se jmenují HP Neverstop Laser 1000W a 1200W. Obě jsou černobílé, určené pro formát A4 a zvládnou tisknout až 20 stran za minutu. Rozlišení je 600 dpi a mají zásobník na 150 listů. K počítači nebo mobilu se připojují přes USB či Wi-Fi (včetně podpory Google Printu nebo Apple AirPrintu). Rozdíl mezi nimi je ten, že model 1200W je multifunkční, má i skener, takže může sloužit jako kopírka.

TIP: Test sedmi inkoustových multifunkcí pro domácí kancelář

Obě novinky se na trh dostanou během léta. Alza již přijímá předobjednávky a prozradila ceny 5900 a 7000 Kč. Kolik stojí jedna injekce, ale zatím nevíme.

Zdroj: HP

Byl pro vás článek přínosný?