Hlavní navigace

HP představilo inovované notebooky: žádné AMD, ale rovnou Qualcomm (CES 2021)

12. 1. 2021

Sdílet

Zdroj: HP
Nabídka HP by měla podle odrážet nové potřeby zaměstnanců pracujících z domova. Těšit se opět můžete na integrované Tile i na otočné konstrukce. Pro náročné je tu pak Envy slibující výkon i kvalitní displej s poměrem stran 16:10.

HP Elite Dragonfly G2 je s hmotností pod jeden kilogram jedním z nejlehčích podnikových kovertiblů. Jeho displej lze otočit o 360°. HP se chlubí, že při jeho výrobě používá i recyklovaný materiál z plastů vylovených z oceánu.

Novou generaci „vážky“ pohání 11. generaci procesorů od Intelu a nechybí ani konektivita 5G (v některých konfiguracích ještě LTE). Volitelně můžete mít také integrovaný Tile (stejně jako u loňských modelů).

HP Elite Dragonfly Max je vlastně Dragonfly G2 s vylepšenou výbavou pro videokonference. Nabídne čtveřici mikrofonů a lepší duální webovou kameru 5 Mpx (více než Full HD).

HP Elite Dragonfly Max HP Elite Dragonfly Max

HP Elite Folio je 13,5" konvertibilní laptop, jehož displej lze překlopit přes klávesnici. Tělo je vyrobené z hořčíku s prvky veganské kůže (na pantu) a obsahuje i stylus. Elite Folio má kombinovat vlastnosti notebooku a smartphonu.

HP Elite Folio HP Elite Folio

Tím nejdůležitějším u tohoto stroje je ale procesor, neboť jej nepohání Intel, ale Qualcomm Snapdragon. ARMový procesor by neměl mít na běžnou práci vliv, naopak nabídne výrazně vyšší výdrž na akumulátor. HP udává až 24,5 hodin.

HP Elitebook 840 G8 Aero HP Elitebook 840 G8 Aero

HP Elitebook 840 G8 Aero je klasický 14" podnikový laptop. Označení Aero odkazuje na výrazně nižší hmotnost proti minulé generaci, ale stále je to na kilo. Také tento model obsahuje integrovaný „přívěšek“ Tile, který může sloužit pro snadné nalezení i vypnutého notebooku. Tento model pak existuje i v konvertibilní verzi s označením Elitebook x360.

HP Envy 14 HP Envy 14

HP Envy 14 pak cílí na náročnější uživatele a kreativce. Jde o 14" notebook s poměrem stran displeje 16:10 a rozlišením 1920 × 1200 bodů. Panel typu IPS je dotykový a má mít velmi přesné barvy kalibrované tak, aby splnily maximální odchylku dE

zdroj: HP

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.