Hlavní navigace

HP Slate: Zabiják pro Apple iPad?

9. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stejně jako Apple iPad nebude mít toto zařízení integrovanou klasickou klávesnici a bude se tedy ovládat pouze prostřednictvím dotykového displeje. Díky operačnímu systému Windows se HP Slate mnohem více blíží běžnému PC. Najdete zde procesor Intel Atom Z530 běžící na frekvenci 1,6 GHz s 1 GB operační paměti typu DDR2. Displej s úhlopříčkou 8,9" nabídne rozlišení 1024 × 600 bodů, o grafický výkon se postará grafika Intel UMA, která zvládne přehrávat videa ve Full HD rozlišení.

Tablet od HP by měl být dodáván s operačním systémem Windows 7 Home Premium, tedy nikoli jak se předpokládalo v edici Start, která je určena pro minibooky. Nové Sedmičky samy o sobě podporují multidotykové ovládání, HP ale přidá své vlastní rozhraní, které bude s velkou pravděpodobností vycházet ze zkušeností s HP TouchSmart. Mělo by plně nahradit původní prostředí Windows 7 a uživatel by se do klasického vzhledu a ovládání Sedmiček neměl vůbec dostat. Vzhledem k tomu, že tento výrobce již dávno uvedl na trh domácí počítač s velkým dotykovým displejem, nemůžeme HP obvinit z kopírování Applu.

Na rozdíl od konkurenčního iPadu by měl tento tablet obsahovat i USB port, což by představovalo obrovskou výhodu v možnosti připojit například běžnou tiskárnu nebo externí disk a další periferie. Nedočkavci si ale na HP Slate budou muset ještě počkat. Měl by se sice objevit do konce roku 2010, ale těžko říct, zda k tomu skutečně dojde. Jako ochutnávku můžete již nyní shlédnout video prezentující tuto očekávanou novinku.

">" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">

">" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">

Byl pro vás článek přínosný?