Hlavní navigace

Hráči mají nové útočiště. Google spustil YouTube Gaming

27. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po deseti týdnech od ohlášení je herní síť YouTube Gaming konečně online. Google vytvořil nový domov pro „let's playery“, které by rád přetáhnul z konkurenčního Twitche od Amazonu. YouTube je místo, kde najdete tisíce nebo možná milionů herních videích, ale také živá vysílání právě probíhajících hraní. Google už napočítal přes 25 000 různých titulů, každý má vlastní „chlíveček“ s tematickým obsahem.

" frameborder="0" allowfullscreen>

YouTube Gaming obsahuje herní kanály, které lze sledovat. Jednotlivá videa je možné hodnotit palcem nahoru/dolů. V průběhu živých přenosů lze s ostatními diváky chatovat a psát hráči vzkazy. Zatím ale nemohou tvůrci přímo vydělávat pomocí tipů podobně jako na Twitchi.

 

Samozřejmě ale nemusíte pouze sledovat ostatní, ale streamovat sami. YouTube podporuje kódovací programy Elgato Game Capture, XSplit Broadcaster, XSPlit Gamecaster, Wirecast Play a Open Brodcaster. Technická kvalita překvapí. Videa jsou v HTM5 (Twitch se stále drží Flashe) a kdo má dostatečně výkonný počítač, může živě streamovat i v kvalitě 1080p60. Včera jsem pár takových streamů viděl a vypadaly fakt nádherně.

YouTube gaming funguje na webu a má aplikace pro Android a iOS.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?