Hlavní navigace

HTC chystá 7" tablet Flyer

26. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost HTC známe jako výrobce drahých manažerských telefonů/komunikátorů, zpravidla s operačními systémy Windows Mobile. Doba se ale mění. Jakkoliv jsou tablety nepraktické, trh si je žádá a HTC se rozhodlo, že u toho nebude chybět. Jeho první tablet pojmenovaný Flyer by měl být vydán v březnu/marci, HTC tak chce předběhnout Motorolu Xoom a RIM Playbook, které jsou shodně plánovány na duben/apríl. Flyer by měl být distribuován skrze mobilní operátory, takže na českém trhu bude nejspíš dostupný později.

Flyer bude mít sedmipalcovou dotykovou obrazovku s rozlišením 1024 × 600 px (ovládání by mělo být možné jak prstem, tak stylusem), jeho hlavním soupeřem je tedy stejně velký Samsung Galaxy Tab. Pohánět jej bude procesor Qualcomm Snapdragon MSM8255, který HTC osazuje i do smartphonu Desire HD, tomu bude sekundovat pevná paměť o velikosti 4 GB a gigabajtová operační paměť.

Operační systém bude pravděpodobně Android 2.3 Gingerbread s možností upgradu na verzi 3.0 Honeycomb. HTC použije osvědčené uživatelské rozhraní Sense, ovšem s mnoha drobnými vylepšeními, které mu vetknou "desktopovější" dojem.

Zařízení má konektivitu na sítě HSPA, jinak nazývané Super-3G. Tato technologie poskytuje teoretické maximální rychlosti 14,4 Mb/s downstream a 5,76 Mb/s upstream. S Flyerem nebude možné klasicky telefonovat v síti GSM, s předinstalovanou aplikací Skype a přední 1,3megapixelovou kamerou bude ale možné uskutečňovat videohovory. Oslím můstkem přejdeme ke druhému fotoaparátu, který je na zadní straně zařízení, má rozlišení 5 megapixelů, "blesk" z LED diod a rozpoznávání obličejů. Flyer bude také vybaven konektorem HDMI a bezdrátovým rozhraním DLNA pro streamování videa na různou spotřební elektroniku.

Vedle 7" modelu se prý chystá i větší, 10" varianta. Ta by mohla být vydána přibližně v červnu/júni, dobrou příležitostí by mohl být veletrh Computex 2011. U této verze se spekuluje o podpoře 4G LTE sítí, zajisté by jí slušel i modernější a výkonnější procesor se dvěma ARM jádry.

Zdroj: amobil.no

Byl pro vás článek přínosný?