Hlavní navigace

HTC chystá událost na 19. srpna. Zřejmě uvede variaci na One M8 s Windows Phonem

31. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za necelé tři týdny HTC uspořádá další tiskovou konferenci. V New Yorku přestaví nějakou novinku a všichni jsou přesvědčeni, že půjde o převlečený smartphone One M8, který místo Androidu dostane Windows Phone. O variacích telefonu One s WP se přitom mluvilo už s loňskou generací One M7, tchajwanský výrobce ale žádný nový model neuvedl.

Stále tak platí, že poslední telefony s WP jsou (už brzy dva roky staré) HTC 8X a 8S. Plánovaný HTC „One W8“ bude podle všeho hardwarově hodně podobný se svým vzorem. Ponese pětipalcový Full HD displej a uvnitř bude tikat čtyřjádrový Snapdragon 801, 2 GB RAM, dále pak počítáme s 16/32GB úložištěm.

Jestli se spekulace vyplní, přijde rovnou s Windows Phone 8.1 Update. Čerstvá aktualizace podporuje i chytré flip kryty, což by HTC mohlo využít u svého Dot View známého z telefonu One M8. Děrovaný kryt schová displej a na něm se po zavření rozsvítí hodiny, ikonka počasí či další grafika.

 

GSM Arena píše o tom, že nový smartphone bude dostupný o amerického operátora Verizon. My ale doufáme, že nebude mít exkluzivitu. Highendové přístroje s dlaždicemi už totiž dělá jen Nokia. Samsung sice uvedl povedený Ativ SE s moderním hardwarem, ale taktéž je vázaný jen na Verizon a jeho sítě nekompatibilní s tuzemskými.

Zdroj: GSM Arena

Byl pro vás článek přínosný?