Hlavní navigace

HTC Flyer se rozjel: už je milion objednaných kusů!

9. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

HTC Flyer je velmi zajímavým tabletem navrženým bez velkých kompromisů. Jde o malé 7" zařízení s opravdu parádní výbavou. Nyní máme zprávy, že už je předprodáno milion kusů.

HTC Flyer disponuje 7" kapacitním displejem s jemným rozlišením 1024 × 600 px a 1,5GHz procesorem pro skutečně bezkonkurenční rychlost. Je tu Android 3.0 Honeycomb obohacený o prostředí HTC Sense upravené pro tablety. HTC tabletu dává do vínku i technologie jako Scribe pro snadné psaní perem nebo OnLive pro hraní náročných her streamovaných z internetu. Tablet má HSPA modul Super-3G s rychlostí 14,4 Mb/s pro download a 5,76 Mb/s pro upload. Málem bych zapomněl na 1 GB operační paměti a 32 GB integrované paměti, nebo třeba dvě kamery, 1,3Mpx a 5Mpx, Wi-Fi, Bluetooth, a mohli bychom pokračovat. Ostatně, pokud si chcete o tabletu přečíst něco podrobného, je tu pro vás novinka Michala Černého nebo Lukáše Fialy (druhá jmenovaná s pár nepřesnostmi).


Menším zádrhelem je trochu vyšší cena, ale jak se zdá, tak ji řada lidí překousla, protože HTC sice přímo neútočí na iPad, ale s menším a výborně vybaveným Flyerem se strefil také do černého. Například na německém Amazonu je Flyer už dostupný k předobjednání za cenu ‚Ǩ669, tedy 16-17 tis. Kč. Je pravda, že je to stále méně než kolik stál prvotní Samsung Galaxy Tab. Podle informací serveru NetbookNews.de je už objednáno milion kusů. To je na stroj, který byl na MWC v Barceloně zavřený za sklem velmi slušný výsledek. Stane se sedmipalcový Flyer druhým iPadem? To nechám na vás.

Zdroj: NetbookNews.com

Byl pro vás článek přínosný?