Hlavní navigace

HTPC se vším všudy: Zotac AD03 (AMD Fusion)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Útlé rozměry, úsporná platforma AMD Fusion a štěrbinová čtečka Blu-ray disků, tak vypadá nový člen rodiny nettopů Zotacu – Zbox Blu-ray AD03. Je osazen čerstvou novinkou, APU kombinující dvoujádrový procesor AMD E-350 (1,6 GHz) a grafické jádro Radeon HD 6310 (500 MHz, 80 SPs).

Zotac bude prodávat jednak balení „bulk“ bez pamětí a pevného disku, jednak verzi Plus se 2 GB DDR3 a 250GB diskem (2,5", 5400 rpm). Blu-ray čte čtyřnásobnou rychlostí, CD/DVD i zapisuje (24×/8×).

Zotac Zbox Blu-ray AD03

Jednou z předností je rovněž rychlé rozhraní USB 3.0 zastoupené dvěma porty, další dva jsou jen 2.0. Ten přední je navíc kombinován s konektorem eSATA. Vepředu se ještě nachází 6in1 čtečka karet SD/SDHC/MMC/MS/MS Pro/xD. Na zadní straně pak čeká další konektorová výbava: HDMI a DVI (+ adaptér na D-sub) výstup, RJ-45 od gigabitové síťovky, analogový stereo výstup a digitální optický výstup. Kromě toho je uvnitř n-ková Wi-Fi a jeden rozšiřující slot Mini PCIe.

Zotac k počítačům sice nedodává operační systém, ale nezapomněl na Blu-ray přehrávač Cyberlinku. S ním také využije bitstream přenos HD audia přes HDMI (Dolby TrueHD a DTS-HD MA).

Zotac Zbox Blu-ray AD03

K dokonalosti snad chybí jen dálkový ovladač nebo tabletoklávesnice, jako má konkureční Acer RL100. Svým designem a funkcemi tak Zotac míří hlavně do obýváků, kvalitní HTPC není nikdy dost. Zbox AD03 má několik taháků pro milovníky Blu-ray, o úspěchu ale rozhodne cena: verze bez RAM a HDD stojí 399 USD, model Plus pak 499 USD. Kdyby dražší varianta obsahovala také operační systém, nebylo by co řešit. Bezplatnou linuxovou distribuci pro Blu-ray nepoužijete a další tisíce za Windows 7 mohou bolet.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?