Hlavní navigace

Huawei vydalo vlastní platební kartu navázanou na Huawei Pay

8. 4. 2020

Sdílet

Šéf spotřebitelské divize Huawei Richard Yu odhalil plány na vlastní platební kartu. Svými funcemi bude velmi podobná kartě od Apple (bude fyzická i virtuální současně) a bude podporovat NFC platby. Apple svou platební kartu vydal loni v březnu. Kartu Huawei Card zajišťuje UnionPay, což je největší čínský vydavatel karet a v podstatě konkurent systémů Visa a Mastercard. Huawei logicky chce na svou stranu přetáhnout co nejvíce uživatelů. První rok má být karta zdarma a druhý se má začít platit až po dosažení určité utracené částky.

Google Pay získává konkurenta

Karta má také přinést cestovní benefity ve formě přístupu do lounge na letištích a lepších vlakových nádražích. Ale také cashback, pokud budete platit právě touto kartou.

Tip: Huawei se chystá na éru po Googlu. Uživatelé Androidu se bez něj prý obejdou

Huawei Pay existuje na čínském trhu od roku 2016. Opět ve spolupráci s UnionPay nyní službu spustil před pár dny v Singapuru, přičemž až do konce září dostanou uživatelé cashback 20 dolarů. Huawei Pay je předinstalovaná na modelu P40 a jde stáhnout na starší telefony Huawei i Honor.

Absence služeb Googlu akceleruje snahy Huawei přinést ucelený systém. V plánu je ale například i HICar, interface pro komunikaci s automobilem.

zdroj: techgenyz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.