Hlavní navigace

Huawei vyřazen z asociací pro vývoj SD karet, pamětí a Wi-Fi

27. 5. 2019

Sdílet


Zápis čínské společnosti na černou listinu amerického ministerstva obchodu má další důsledky. List Nikkei si všiml, že se Huawei ztratil členství v standardizačních organizacích SD Association, JEDEC a Wi-Fi Alliance.

SD Association koordinuje vývoj nejpoužívanějšího formátu paměťových karet SD (a jeho odvozenin jako microSD). V JEDECu se vyvíjejí formáty operačních pamětí DDR a interních úložišť typu eMMC a UFS. A poslední organizace má samozřejmě na starosti Wi-Fi. Asociace SD a Wi-FI podle Nikkei reagují na příkazy z USA, z JEDECu prý ale Číňané odstoupili dobrovolně.

Vyřazení Huaweie by nemělo znamenat podobné problémy jako se ztrátou licence na technologie ARMu. Výrobce nemusí být členem těchto organizací, aby mohl využívat příslušné standardy, nebude se ale podílet na jejich dalším vývoji. Takže neberte vážně zprávy z médií, že Huawei přijde o microSD karty. Číňané navíc mají pojistku v podobě NM Card, na kterých sami pracují a jejichž čtečky integrují do svých top telefonů.

Každý den se teď nejspíš budeme dozvídat další firmy a organizace, které s Huaweiem přerušují styky. Opačným směrem se vydává tchajwanská společnost TSMC, která potvrdila, že v jejich fabrikách budou i nadále vyrábět čipy pro Huawei.

Jak se vyvíjí kauza USA vs. Huawei

  1. NÚKIB varuje před Huawei a ZTE
  2. Huawei se brání tvrzení NÚKIBu a žádá předložení důkazů
  3. Zákaz je prý protiústavní. Huawei žaluje americkou vládu
  4. Rána pro Huawei, kvůli zákazu USA přijde o Android
  5. O uživatele se postaráme, říká Huawei k embargu na Android
  6. Pojistka proti kolapsu. USA částečně odložily embargo na Huawei
  7. Největší trest pro Huawei? Možná nebude moci vyrábět vlastní procesory
  8. Operační systém od Huawei může nahradit Android i Windows
  9. Huawei vyřazen z asociací pro vývoj SD karet, pamětí a Wi-Fi

Zdroj: Nikkei

Byl pro vás článek přínosný?