Hlavní navigace

Huawei Mate 20 se poprvé ukazuje: minimální výřez, bezdrátové nabíjení a sestava fotoaparátů

20. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei na podzim představí nový phablet Mate 20, který bude soupeřit s Galaxy Note 9 od Samsungu. Jejich vzájemný souboj se vyostřuje, neboť u vlajkových lodí je nyní Huawei s modelem P20 Pro poprvé o něco lepší. Alespoň v některých ohledech, v celkovém srovnání to není tak jednoznačné. Souboj phabletů proto bude hodně zajímavý.

Mate 20 bude pohánět nový čipset Kirin 980, zatímco uvnitř Note 9 je stále Snapdragon 845/Exynos 9810 a na novou generaci čipsetů se stále čeká. Nyní se ale objevují první obrázky. Nejde přímo o uniklé fotografie ani rendery, autoři serveru XDA Developers tyhle obrázky vytvořili v počítači na základě snímků vývojového kusu a dostupných informací.

Huawei-Mate-20-Render-4

Mate 20 mít jen minimální výřez v displeji pouze pro přední kameru. Podobně jako model Essential. Ostatní senzory budou fungovat buď přes displej nebo budou umístěné jinde. Také reproduktor má své místo až nad displejem (přibližte si obrázek výše). Na horní straně nebude chybět sluchátkový jack, který u minulé generace a i u nového P20 Pro Huawei odstranilo. Nyní se možná vrátí.

Huawei-Mate-20-Render-2 (zdroj fotek: XDA Developers)

Chybí zde jakékoliv domovské tlačítko, zřejmě budou stačit gesta a teoreticky může být domovské tlačítko přímo v displeji. Ale také může být opět na zádech, jako u modelu Mate 10 Pro. zadní strana vypadá vůbec hodně zajímavě - trojice čoček s přisvětlovací diodou tvoří čtvercovou sestavu a telefon trochu vypadá, jako by měl foťáky čtyři. Očekávejte snímky s kvalitou minimálně na úrovni P20 Pro a s vylepšenou umělou inteligencí Kirinu 980.

Huawei-Mate-20-Render-6 Huawei-Mate-20-Render-7

Horní a dolní strana: USB-C, sluchátkový jack, reproduktor

Huawei Mate 20 má mít 6,3" AMOLED displej s rozlišením Full HD+, 4200mAh akumulátor a možná už konečně bezdrátové nabíjení standardu Qi, čemuž by odpovídala skleněná záda. Žádný velký nárůst rozměrů proti P20 Pro se tedy nekoná, i když přesná čísla samozřejmě nejsou známa a i velikost úhlopříčky je zatím nepotvrzená informace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.