Hlavní navigace

Huawei nahradí Google českým Seznamem

13. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: Seznam, Huawei / koláž Cnews
Nové smartphony Huawei nemohou mít služby Googlu a přestože se čínská firma snaží a nabízí vlastní ekosystém, jež plní aplikacemi, stále to tak úplně nestačí. Dnes oznámili partnerství s českým Seznamem, kterému vedle Googlu naopak absence mobilní platformy škodí.

Seznam.cz poskytne na nové telefony Huawei (a možná i Honor) vyhledávání a aplikace. AppGallery je celosvětově 3. největší obchod s aplikacemi s 400 miliony aktivních uživatelů měsíčně. Zásadní pro Seznam je právě to vyhledávání, jež sice můžete používat i v jiných telefonech, ale za přednastavený Google jej mění málokdo.

Aplikace Seznamu v AppGallery byly již dříve, například Mapy.cz vcelku dobře nahrazovaly ty od Googlu. Nyní se dá očekávat, že je Huawei bude více promovat. Seznam pro Huawei navíc připravil zpravodajskou aplikaci s názvem Seznam.cz.

Huawei AppGallery Huawei AppGallery

Nedávno představené telefony řady P40, P40 Pro a P40 Lite jsou první modely, kde se partnerství projeví, a my věříme, že to naši zákazníci ocení. Jsme velmi rádi, že jsme získali silného partnera s řadou produktů, které jsou u Čechů velmi oblíbené,” říká PR manažer Huawei pro produktové portfolio Filip Matys.

Seznam mění Samsung za Huawei

Seznam to ale zkoušel již se Samsungem. Telefon Galaxy A40 se prodával i v edici se Seznamem a také nabízel jeho vyhledávání. O Google jste u něj nepřišli, preferovaný byl ale Seznam. Žádný nástupce tohoto telefonu už ale nepřišel a ani jedna ze stran nekomentovala úspěšnost projektu.

Koupili byste si telefon se Seznamem místo Googlu?

Huawei se navzdory osudu stále daří smartphony prodávat a za minulé dva měsíce dokonce těsně předběhl Samsung. AppGallery se v současnosti chlubí 113 českými aplikacemi a do konce roku se chce dostat na dvojnásobek. Zásadní jsou bankovní aplikace, kde se zatím podařilo zísakt Komeční banku. Tu mají doplnit Raiffeisenbank a Česká spořitelna.

V AppGallery od Huawei je také možné najít aplikace od Alza.cz, CZC, Komerční banky,
Seznam.cz, CSFD.cz, Livesportu, Richee, Tipsportu, Tesca, Youradio nebo Windy a nyní je
postupně budou doplňovat například i aplikace od Raiffeisenbank, České spořitelny nebo
České pošty. Připojit se mají i DámeJídlo.cz, Avast či České dráhy s aplikací Můj vlak.
Z populárních globálních aplikací AppGallery nabízí třeba taxi aplikaci Bolt či strategickou
hru Game of Thrones.

zdroj: Huawei

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.