Hlavní navigace

Huawei v roce 2019: čtyři foťáky, 10× zoom a žádný levný model

15. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Walter Ji, evropské šéf spotřebitelské divize Huawei, se v rozhovoru s magazínem Android Pit rozpovídal o budoucích plánech firmy. Nenaznačil konkrétní data, názvy, ceny, ale směry, kudy se chce čínská firma od příštího ubírat.

Po trojokých foťácích Huawei stejně jako Samsung adaptuje čtyř- a víceoké. Podle Jiho je to oblast, kde jsou ještě pořád rezervy a cílem společnosti je mj. přijít s 10násobným zoomem. Výzkumné oddělení už na potřebné technologii pracuje. Podrobnosti neznáme, ale například Oppo loni ukázalo periskopový objektiv s 5× přiblížením. Huawei může také kombinovat více objektivů najednou a v případě 48Mpx snímače od Sony nabídnout i menší výřez, který se rovněž přiblíží scénu bez ztráty kvality.

Huawei chce v polovině roku 2019 ukázat také skládací/ohebný telefon. Připravuje se na příchod 5G sítí. V plánu jsou nové notebooky. To vše chce Huawei prodávat i ve svých značkových prodejnách, které by chtěl příští rok v Evropě postavit přes deset.

TIP: Huawei podruhé za sebou prodalo více smartphonů než Apple

S prodejem i další důležité oznámení. Huawei už nechce dělat levné telefony. Nemůžou v nich nabídnout vše, co chtějí, a to prý škodí značce. Rovněž odmítají adaptovat čistý Android One, protože uživatelé s ním dle interních testů nebyli spokojení. Firma proto zůstane u nadstavby EMUI.

Byl pro vás článek přínosný?