Hlavní navigace

Hudební služba MixRadio od Nokie zřejmě přežije. Investoři mají zájem

22. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ohlášené propouštění v Microsoftu se dotkne i věcí, o nichž jsme netušili. Jednou z nich bude také hudební služba MixRadio od Nokie. Co s ní, když už Redmondští jednu takovou službu provozují? Hloupé telefony a smartphony s Androidem končí, zatímco hudební aplikace by mohla přežít, mají o ni zájem investoři. Tvrdí to Jyrki Rosenberg, viceprezident zábavního oddělení v Nokii.

Podle něj se vývojový tým oddělí a vznikne nová firma. MixRadio by nadále mělo být předinstalováváno na telefonech s Windows Phone, nově ale vzniknou přehrávače pro konkurenční platformy Android a iOS, což je pro přežití nezbytné. V sektoru hudebních služeb panuje dost slušná konkurence, takže se bývalí zaměstnanci Nokie budou muset snažit.

 

MixRadio jste mohli znát také jako Nokia Music. Tak se služba jmenovala ještě v roce 2011, kdy vznikla. Od konkurence ve stylu Spotify se snažila odlišit tím, že místo kompletní hudební knihovny nabídla tematicky laděné seznamy stop. Nokia na ni nahlížela jako na prostředek k prodeji Lumií, místo aby na ní vydělávala.

Proto byla nejprve úplně bezplatná, později jste za poplatek dostali hudbu ve vyšší kvalitě nebo možnost přeskakovat skladby. Otázkou zůstává, kdo by dal přednost MixRadiu v době, kdy Spotify nabízí streamování úplně zadarmo a k tomu pestré seznamy stop a rádia.

Zdroj: theguardian.com

Byl pro vás článek přínosný?