Hlavní navigace

Humble Bundle mění předplatné. Nebude tak výhodné (aktualizováno)

17. 12. 2019

Sdílet

Aktualizováno 17. 12. 2019

Z Humble Monthly se minulý týden definitivně stalo Humbe Choise. Obchod již netají, které hry si uživatelé předplatí, ale dle tarifu si zvolí tři či devět her z deseti možných. Aktuální nabídka přitom není zrovna atraktivní.

Na výběr je z těchto her: Shadow of the Tomb Raider, Blasphemous, Ancestors Legacy
Phantom Doctrine, Dead in Vinland, Horizon Chase Turbo, Dark Future: Blood Red States, X-Morph Defense, Aegis Defenders a Desert Child. Tříáčkový je jen Tom Raider, ostatní tituly mají na svědomí menší, často nezávislá, studia. Všechny však mají dobrá hodnocení na Steamu.

Původní článek z 22. 10. 2019

Už to budou čtyři roky, co herní obchod Humble Bundle zavedl model předplatného. Za 12 dolarů měsíčně (či 132 dolarů ročně) nabídl hodně zábavy. Každých 30 dní uživatelé dostali napořád až 10 her, mezi nimi velké AAA pecky i chválené indie tituly. Kromě toho byla součástí tarifu i 10–20% sleva na nákup ostatních her a přístup do archivu Humble Trove, který obsahoval několik desítek her bez DRM.

Do konce roku 2019 ale dojde k velké změně. Humble Bundle oznámil, že místo jednoho tarifu Monthly přijdou čtyři tarify Choise, které budou nabízet výhody podle toho, kolik kdo zaplatí. Kdo si platí Monthly, ten budou automaticky převeden na zvláštní tarif Classic a zůstanou mu stejné výhody i cena jako doposud. Jakmile jej ale jednou zruší, nebude se moci vrátit, a na výběr už bude mít jen z tarifů Lite, Basic a Premium.

Lite za 5 dolarů měsíčně (45 dolarů ročně) zpřístupní jen archiv Trove a výhodou budou 10% slevy v Humble Storu. Basic bude za 15 dolarů měsíčně (135 dolarů ročně) a uživatelé si budou moci každý měsíc vybrat a ponechat tři z deseti nabízených her. Premium za 20 dolarů měsíčně (180 dolarů ročně) dá na výběr devět her a poskytne 20% slevu do Storu. Zůstat u současného Monthly (později převedeného na Classic) je tak nejvýhodnější. Za 12 dolarů měsíčně (132 dolarů ročně) uživatelé dostanou všech deset her i 20% slevu.

Přesné datum spuštění Humble Choise zatím neznáme a možná jej dopředu ani vědět nebudeme. Provozovatelé si nejspíš chtějí dopředu uvázat hráče na placení současného výhodného tarifu Monthly. A že se to určitě vyplatí. Jen v listopadu budou v balíku za 12 dolarů hry za 140 dolarů (plná cena bez slev a akcí). Již známe tři, resp. sedm titulů, které hráči dostanou. Jde o Call of Duty: WWII a remasterované trilogie výborných adventur Crash Bandicoot a Spyro the Dragon.

V minulých měsících byly součástí Monthly hry jako Battletech, Sonic Mania, Kingdom Come: Deliverance, Surviving Mars, Hellblade: Senua's Sacrifice, Call of Duty: Black Ops 4 nebo Assassin's Creed Origins. Hráči sice většinou kupují zajíce v pytli, ale balíčky jsou žánrově tak různorodé, že si každý přijde na své.

Hry, které jsou bez ochrany DRM, Humble nabídne přímo ke stažení. U ostatních titulů nabídne klíče pro Steam, Epic Store, Uplay, Origin a další PC platformy. Hry, které se vám nelíbí, tak můžete darovat jiným.

PS: Pět procent z ceny předplatného Humble pošle na charitu.

Byl pro vás článek přínosný?