Hlavní navigace

IBM za 1,7 miliardy kupuje datové sklady Netezza

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Big Blue, držitel nejvíce patentů na světě, dnes oznámil akvizici společnosti Netezza. Massachusettská firma se specializuje na data warehouses (datové sklady, DWH) a patří mezi špičku v oblasti analýzy a optimalizace firemních dat za účelem zvýšení výkonu a snížení nákladů. Několik byla současně hlavním konkurentem i partnerem IBM, nyní už budou vystupovat pod jednou značkou.

Akcionáři Netezzy schválili akvizici za 1,7 miliardy USD, 27 USD za akcii je přibližně o 10 % více, než byla jejich hodnota při včerejší uzávěrce trhu. Obchod bude dokončen zřejmě ve čtvrtém kvartálu, kdy projde tamními regulačními úřady. Pod křídla IBM přejde všech 500 zaměstnanců po celém světě a samozřejmě také klienti, mezi které patří třeba eHarmony, Time Warner nebo Virgin Media.

V posledních čtyřech letech už IBM investovalo do oblasti datových služeb přes 12 miliard dolarů, v minulém čtvrtletí také zaznamenali růst byznysové divize o 14 %. Z velkých akvizicí tohle určitě nebyla poslední, letos firma prozradila, že během pěti let chce investovat asi 20 miliard.

Zdroj: IBM

Byl pro vás článek přínosný?