Hlavní navigace

IFA 2010: specifikace ViewPadů (video)

3. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Veletrh IFA dnes oficiálně začal, ještě před jeho zahájením si však zástupci tisku prohlédli některé stánky. Německý netbooknews.de tak získal podrobné informace a video dvou chystaných tabletů ViewSonic, ViewPad 7 a ViewPad 10, o nichž jsme již také psali.

" type="application/x-shockwave-flash">">">

ViewPad 7 je vlastně velkým smartphonem, má totiž slot pro SIM kartu a lze tak z něj volat, pro větší pohodlí je samozřejmě záhodno připojit přes Bluetooth 2.1 headset navíc. Zařízení pohání 600MHz procesor ARM, má k dispozici 8 či 16 GB flash paměti a navíc microSDHC slot.

" type="application/x-shockwave-flash">">">

Kromě přední VGA webkamery má Viewpad 7 i 3MPix fotoaparát na zadní straně. Tělo je vyrobeno z leštěného tvrzeného plastu, díky čemuž zařízení váží jen 375 gramů (je-li videu správně rozumět). Cena se bude pohybovat na úrovni 350 Eur, na evropský trh by se měl dostat nejpozději na přelomu září a října.

" type="application/x-shockwave-flash">">">

ViewPad 10 je díky kombinaci Androidu 1.6 a Windows 7 snad ještě zajímavější, zvlášť když s 10,1" displejem bude stát jen o málo více jak ViewPad 7. Potíž je v tom, že představená verze byla takový Frankenstein, neměla Android ještě plně nakonfigurovaný a systém Windows 7 také nebyl úplně ve formě, jak je ostatně vidět. Věci se navíc s časem asi moc nezlepší, Windows mají tendence se vždy zaneřádit a zpomalit, ne naopak, z 5,5 GB zabraného místa mohou celkových 16 GB rychle přerůst (existovat ale bude i verze s 32GB SSD), zvlášť jedná-li se o tučnější verzi Home Premium.

" type="application/x-shockwave-flash">">">

Další data tak budou mít k dispozici jen microSDHC kartu. Největší potíží ale je u takového zařízení reinstalace. V podstatě se jedná o běžné PC v malém balení, má Atom N455 (1,66 GHz) s 1 GB RAM a dvěma USB 2.0 porty, tak snad tudy by šlo do něj znovu dostat systém (za použití externí optické mechaniky nebo verze upravené pro flash disk). Podobně jako jeho menší bratr má slot pro SIM kartu a UMTS anténu.

Zdroj: netbooknews.de (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?