Hlavní navigace

Instagram stále roste a nově umí prznit až patnáctisekundová videa

20. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zakladatel Instagramu Kevin Systrom se před uvedením novinek na dnešní tiskové konferenci podělil i o některá zajímavá čísla. Síť po dvou a půl letech provozu používá aktivně 130 milionů uživatelů. To je o 30 milionů víc než před měsícem, uživatelská základna se od dubna loňského roku, kdy byl Instagram pohlcen Facebookem dokonce zdvojnásobila. Tito lidé mezi sebou sdílí 16 miliard fotek, které v součtu dostaly přes miliardu „lajků“.

Videa na Instagramu budou maximálně 15 vteřin dlouhá. Na zachycení okamžiku, dojmů a pocitů to bohatě stačí, cílem sítě ale není být videoblogem. Například síť Vine od Twitteru umožňuje sdílet videa maximálně 6 vteřin dlouhá.

Pro zapnutí natáčení stačí v aplikaci tapnout na ikonu videa. Natáčení videa jde pozastavovat, výsledný snímek může být klidně složen z několika částí. Nemusíte se bát, že při natáčení za pohybu a bez stativu bude výsledek roztřepaný, aplikace pro Instagram umí i stabilizaci obrazu.

Průběh natáčení videa  Přidání filtrů do videa
Natáčení videa | Přidání filtrů do videa 

V dalším kroku Instagram nabídne 13 filtrů, které na jednotlivé části videí budete moct použít, vše je jednoduché a přímočaré jako při pořizování fotografií. Až budete se svým kouskem spokojeni, vyberete náhled, který bude videu přiřazen ve streamu. Pak už stačí jen vyplnit jméno, nějaké základní informace a můžete sdílet.

Výběr náhledu videaDoplnění informací o videu a sdílení
Výběr náhledu videa | Doplnění informací o videu a sdílení

Všechny novinky Instagramu jsou už dostupné v aplikacích pro Android a iOS na Google Play a App Store.

 

Zdroje: TechCrunch, Instagram

Byl pro vás článek přínosný?