Hlavní navigace

Intel dává k procesorům Core i7-7700K a i7-6700K zadarmo dvě hry. Slevy zatím ne

17. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Intel

Nové šestijádrové procesory Coffee Lake (a s nimi přišlá levnější čtyřjádra), významně zvýšila vícevláknový výkon mainstreamových procesorů Intel vzhledem k jejich ceně. Kromě konkurenčního AMD to ale může dělat vrásky i samotnému Intelu, protože tato CPU vydal minimálně o tři měsíce dřív, než původně chtěl. To znamená, že je pravděpodobně na skladech ještě hodně procesorů předchozí generace Kaby Lake, které novinka s více jádry za víceméně stejnou cenu docela silně „devalvuje“. To je zřejmě motivace, proč nyní Intel přišel se speciální nabídkou, která má jejich nákup osladit: dostanete k nim hry zadarmo.

Intel ke Kaby Lake přidává rovnou dva tituly, které nejsou plně k zahození, jde o „áčkovou“ kategorii. Prvním bonusem je Assassins Creed: Origins a druhým pak Total War: Warhammer II. K vybraným procesorům získáte tyto dvě hry zdarma formou kuponu ke stažení, podobně jako do probíhá u grafických karet. Oněmi vybranými CPU jsou ovšem zatím zdá se jen dva čipy – jde o Core i7-7700K, což bylo nejdražší Kaby Lake, a pak už jen o jeho staršího předchůdce, Core i7-6700K z generace Skylake. Tyto modely byly ze svých pokolení nejdražší, stojí částky stále dosahující až k 9000 Kč. Intel asi ještě není ochoten jejich ceny snížit, a přidání dvou her zadarmo má zřejmě posloužit jako alternativa ke zlevnění.

Stejně jako v případě bundlů ke grafickým kartám není nárok na hry automatický. Musíte nakoupit u spolupracujícího obchodníka, který k nákupu přiloží kupón nebo kód, jímž si pak hry vyzvednete. Tento kupon nebo hry zdarma tak musí být uvedeny v obchodu jako příslušenství k danému produktu, když objednáváte. Akce platí i u nás a oněmi vybranými spolupracujícími prodejci jsou minimálně obvyklí podezřelí Alfa.cz, Alza.cz, CZC.cz a T.S.Bohemia. Bonus by měl jinak být zachován i tehdy, pokud u nich nějaký tento procesor koupíte v rámci celé sestavy.

intel-kaby-lake-skylake-bundle-total-war-warhammer-2-1600Pokud budete takto zvýhodněný procesor kupovat, dotyčný kupon pak musíte použít na těchto stránkách, kde opíšete kód z kuponu, budete údajně dotázáni na několik otázek (Intel zdá se kontroluje, zda vám bylo dost let u her, které to vyžadují – tyto mají „rating“ 18+ a 16+) a měli byste dostat klíče pro příslušné online distribuční platformy. V podmínkách použití není bohužel – pokud mi něco neuniklo – jak dlouho bude možné zde kupony zadávat, takže bych raději neotálel, pokud je získáte. Podle jednoho z našich obchodů se má kupon uplatnit do 28. února 2018, jinde se ale zase píše, že je platný do 31. ledna 2018 (pokud toto datum neoznačuje dobu trvání akce). Platí ale také, že nabídka trvá jen do vyčerpání zásob.

intel-kaby-lake-skylake-bundle-assassins-creed-origins-1600 Vizuál k Assassins Creed: Origins

Obě hry mají dohromady hodnotu okolo 2500 Kč, pokud byste je nakupovali za standardní cenu. Do určité míry v nich lze tedy spatřovat zmírnění oné cenové nevýhodnosti, kterou čipům Core i7-6700K a i7-7700K přivodilo vypuštění šestijader za stejnou nebo dokonce lepší cenu (v případě modelů Core i5). Ovšem jen za podmínky, že o ně stojíte a už je nemáte. Z pohledu zákazníka by samozřejmě bylo příjemnější, kdyby byla CPU o tuto hodnotu zlevněná. Pro Intel by to ale znamenalo nutnost odepsat (a ztratit) nějakou část hodnoty skladových zásob, kdežto za bundle zaplatí podstatně méně, neboť kódy ke hrám nakoupí hromadně za cenu podstatně nižší, než je ta tržní. Je třeba dodat, že slevy procesorů u Intelu ani v minulosti nebyly obvyklé, takže touto politikou by asi nikdo neměl být překvapen.

Byl pro vás článek přínosný?